Πoια λυση... σε υγεια και φαρμακα δινετε κε τσιπρα;

09:15 5/6/2012 - Πηγή: Fimotro
Γράφει ο Νίκος Κούτρικας
Δημοσιογράφος ΕΣΗΕΑ
Αγαπητό Fimotro,
Είναι δυνατόν...να ζούμε στο 21ο αιώνα και να χρειάζεται μια τόσο μεγάλη κινητοποίηση του κράτους για γίνει το αυτονόητο να δοθούν δηλαδή φάρμακα στους καρκινοπαθείς! Είναι σίγουρα...

διαλυμένο κυριολεκτικά το σύστημα υγείας της χώρας μας ενώ είναι άξιο απορίας που θα βρεθούν κεφάλαια για την χρηματοδότησή του!
Κινδυνολογούμε στα πάντα στην πολιτική...αλλά δεν παίζουμε με ανθρώπινες ζωές... τι έκανε τόσα χρόνια (βλέπε Λοβέρδος) το ΠΑΣΟΚ;
Ποιο είναι το πρόγραμμα ΣΥΡΙΖΑ
του κυρίου Τσίπρα για την υγεία και από που θα χρηματοδοτηθεί εκτός Ευρωζώνης... ο οποίος αρέσκεται μόνο σε δηλώσεις και αφού έχει λυθεί το όλο θέμα;
Πάντως... ο Αντώνης Σαμαράς συνομίλησε με τον πρωθυπουργό κο Πικραμμένο ζητώντας άμεση λύση... έτσι προς εκτόνωση φαίνεται ότι βαίνει η κρίση που δημιουργήθηκε με την αναστολή των πιστώσεων από τους φαρμακοποιούς στους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ και τα συνεπακόλουθα προβλήματα για χιλιάδες καρκινοπαθείς!
Και έτσι...γίνεται προσπάθεια από Τετάρτη να υπάρχουν φάρμακα κανονικά...
Σε ανακοίνωση που εκδόθηκε ακολούθως από το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού, αναφέρεται πως κατά τη διενέργεια σύσκεψης υπό τον Π. Πικραμμένο με τη συμμετοχή του κ. Κίττα, του υπουργού Επικρατείας Αντ. Αργυρού και υπηρεσιακών παραγόντων, αποφασίστηκαν τα εξής σχετικά με τα συσσωρευμένα προβλήματα στο χώρο της Υγείας:

"Ύστερα από συμφωνία με φαρμακευτικές εταιρείες που επιτεύχθηκε τις προηγούμενες ημέρες, η χορήγηση φαρμάκων στους καρκινοπαθείς θα συνεχιστεί από τα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ, των δημόσιων νοσοκομείων και ιδιωτικών κλινικών μέσω του ΕΟΠΥΥ.
Γίνονται ενέργειες, προκειμένου να επισπευσθεί η διαδικασία θεώρησης των χρηματικών ενταλμάτων πληρωμής, η οποία είναι απαραίτητη για την εξόφληση των προμηθευτών νοσοκομείων, ώστε να μη διακοπεί η χορήγηση υλικών. Σε αυτό το πλαίσιο, ο πρωθυπουργός αποστέλλει επιστολή στον Πρόεδρο του Ελεγκτικού Συνεδρίου, Ι. Καραβοκύρη, στην οποία παρακαλεί να γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες και από την πλευρά του αρμόδιου δικαστηρίου, λαμβάνοντας υπόψη το επείγον του προβλήματος.
Πραγματοποιήθηκε επικοινωνία με τους προμηθευτές, προκειμένου να συνεχιστεί απρόσκοπτα ο εφοδιασμός των δημόσιων νοσοκομείων με ιατροφαρμακευτικό εξοπλισμό. Από την πλευρά των προμηθευτών εκφράστηκε κατανόηση και δόθηκε υπόσχεση για την καταβολή προσπαθειών για τη θετική αντιμετώπιση των προβλημάτων. Ωστόσο, πρέπει να αντιμετωπιστεί και το ζήτημα της ενδεχόμενης εξάντλησης των υφιστάμενων αποθεμάτων.
Ύστερα από επίπονες προσπάθειες σε αυτή την εξαιρετικά δυσμενή οικονομική συγκυρία, έχει ήδη γίνει καταβολή 200 εκατομμυρίων στους φαρμακοποιούς για την κάλυψη μέρους των οφειλομένων του Μαρτίου 2012 και υπάρχει μέριμνα για την ολοκλήρωση της πρότασης που έχει συζητήσει η υπηρεσιακή κυβέρνηση μαζί τους. Η εξόφληση των οφειλόμενων προηγούμενων ετών δεν είναι δυνατόν να γίνει από την υπηρεσιακή κυβέρνηση, αφού συναρτάται με την συνολικότερη ε
Keywords
Τυχαία Θέματα