Ποια ειναι τα νεα δρομολογια της aegean

Ενισχύει τον βαλκανικό προσανατολισμό της η αεροπορική εταιρεία Aegean, καθώς διευρύνει την παρουσία της στη Θεσσαλονίκη και σχεδιάζει τη σύνδεση του αεροδρομίου, «Μακεδονία», με νέους προορισμούς, τόσο από το...
καλοκαίρι του 2014, όσο και το 2015.
Όπως επισήμανε χθες από τη Θεσσαλονίκη
ο αντιπρόεδρος της «Aegean», κ. Ευτύχιος Βασιλάκης, στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» η εταιρεία προσθέτει ένα ακόμη αεροσκάφος, στο στόλο που σταθμεύει εκεί, ενώ στις πτήσεις εξωτερικού από τη συμπρωτεύουσα θα προστεθούν 4-6 νέοι προορισμοί.
Οι νέοι προορισμοί θα είναι το Βερολίνο, οι Βρυξέλλες, το Κίεβο και υπό εξέταση είναι συνδέσεις με τη Ρώμη, το Αικατερίνενμπουργκ, τη Ζυρίχη και το Αμβούργο.
Ακόμη, στους μεσοπρόθεσμους στόχους της Aegean είναι να δρομολογήσει και ένα μικρότερο αεροπλάνο, το οποίο θα συνδέει τη Θεσσαλονίκη με 7-8 βαλκανικούς προορισμούς.
Κατά τη διάρκεια της τελευταίας τετραετίας η κίνηση εξωτερικού στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» αυξήθηκε κατά 13%, όταν στην Αθήνα υποχώρησε κατά 20%, ενώ ειδικά για την Aegean η άνοδος στη Θεσσαλονίκη προσέγγισε το +38%, με την εταιρεία να πετυχαίνει αύξηση και στην Αθήνα της τάξης του 21%.
Απαντώντας σε ερώτηση για το ζήτημα, που έχει προκύψει με το αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης, όπου δεν διατίθενται χρονοθυρίδες στην Aegean με τη δικαιολογία των κορεσμένων χώρων, ο κ. Βασιλάκης επισήμανε πως «τα κράτη πρέπει να δίνουν ίσες ευκαιρίες πρόσβασης σε όλες τις εταιρείες. Εκτιμώ ότι θα βρεθεί λύση, καθώς τόσο η 'Αegean', όσο και η 'Turkish', είμαστε μέλη της συμμαχίας Star Alliance».
Keywords
Τυχαία Θέματα