Ποια ειναι η πιο ελκυστικη πολη στον κοσμο;

19:21 22/5/2014 - Πηγή: Fimotro
Για πρώτη φορά το Λονδίνο κατέκτησε τον τίτλο της πιο ελκυστικής πόλης του κόσμου, εκτοπίζοντας στην δεύτερη θέση την περσινή νικήτρια του τίτλου, Νέα Υόρκη και στέλνοντας στην έκτη θέση ...
τον «αιώνιο» αντίπαλό του, το Παρίσι.

Την έρευνα για την ανάδειξη της πιο ελκυστικής πόλης του κόσμου διενεργεί κάθε χρόνο ο διεθνής οίκος PricewaterhouseCoopers, ανάμεσα σε τριάντα μεγαλουπόλεις του πλανήτη, τις οποίες κατατάσσει με βάση το κόστος ζωής, την υγεία, την ασφάλεια, δημογραφικούς παράγοντες, καθώς και την δυνατότητα
του επιχειρείν.

Το Παρίσι, που συνήθως ανταγωνίζεται την βρετανική πρωτεύουσα στην προσέλκυση τουριστών, αλλά και επενδυτικών κεφαλαίων, κατέλαβε την έκτη θέση.

Η Πόλη του Φωτός, βέβαια, εξακολουθεί να κρατά τα σκήπτρα σε έναν τομέα, αυτόν του «πνευματικού κεφαλαίου και της καινοτομίας», ενώ το Σίδνεϊ, η πολυπληθέστερη πόλη της Αυστραλίας, διακρίθηκε για την ποιότητα ζωής.

Ειδικότερα, η κατάταξη των έξι πρώτων πιο ελκυστικών πόλεων στον πλανήτη, με βάση την έρευνα του PwC, είναι:

1. Λονδίνο

2. Νέα Υόρκη

3. Σιγκαπούρη

4. Τορόντο

5. Σαν Φρανσίσκο

6. Παρίσι

Η ανάδειξη για την πιο ελκυστική πόλη στον κόσμο βασίστηκε σε στοιχεία του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, σε μελέτες άλλων διεθνών οργανισμών και σε έρευνα της ίδιας της PwC.

Σημειώνεται ότι η διεθνής εταιρεία PricewaterhouseCoopers είναι μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες παροχής υπηρεσιών λογιστικής και παροχής φορολογικών συμβουλών με 146.000 υπαλλήλους σε 150 χώρες του κόσμου.
Πηγή : protothema.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα