Πνο: προχωραμε σε 48ωρη απεργια

14:59 9/4/2012 - Πηγή: Fimotro
Εμμένουν στην απόφασή τους για απεργία τη Μεγάλη Τρίτη και τη Μεγάλη Τετάρτη οι ναυτεργάτες, όπως αποφάσισε σήμερα, κατά τη διάρκεια συνεδρίασής της, η Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΝΟ. Την ίδια ώρα, η κυβέρνηση διαμηνύει ότι είναι αποφασισμένη να προστατεύσει το δημόσιο συμφέρον για τη μετακίνηση των ταξιδιωτών και τη μεταφορών των προϊόντων, χωρίς να...
αποκλείει το ενδεχόμενο της πολιτικής επιστράτευσης. Πάντως, και μόνο η προαναγγελία της απεργίας
έχει δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα, καθώς πολλοί ταξιδιώτες έχουν ήδη μεταφέρει τα ακτοπλοϊκά εισιτήριά τους σε άλλες ημέρες, ενώ υπάρχει και μεγάλος αριθμός ακυρώσεων σε ξενοδοχεία.

Σε τεντωμένο σχοινί ακροβατούν ΠΝΟ και κυβέρνηση με τους ξενοδόχους, τους αγρότες και πολλές νησιωτικές επιχειρήσεις να αγωνιούν για το αποτέλεσμα της σύγκρουσης.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΝΟ αποφάσισε να προχωρήσει σε 48ωρη απεργία αύριο και μεθαύριο ζητώντας την πλήρη απόσυρση του Οίκου Νάυτου από τον ΕΟΠΠΥ και μία σειρά άλλων αιτημάτων.

«Δεν αποκλείεται πολιτική επιστράτευση» δήλωσε στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Δημήτρης Ρέππας.

Ο γενικός γραμματέας της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας Γιάννης Χαλάς, είπε ότι θα πρέπει να υπάρξει βούληση της κυβέρνησης για αναστολή της απεργίας και επανέλαβε ότι ο Οίκος Ναύτου θα πρέπει να παραμείνει όπως ήταν μέχρι σήμερα.

Στα δύο η ΠΝΟ

Στο μεταξύ, εννέα από τα 14 ναυτεργατικά σωματεία κατήγγειλαν σήμερα ότι στα γραφεία της ΠΝΟ κατά την έναρξη συνεδρίασης της εκτελεστικής επιτροπής χθες εισέβαλαν στον χώρο ναυτικοί, μέλη του ΠΑΜΕ, με αποτέλεσμα τη διακοπή της.

Σε ανακοίνωσή τους τα ναυτεργατικά σωματεία καταγγέλουν ότι για μία ακόμη φορά η εκτελεστική δεν συνεδρίασε λόγω της συμπεριφοράς «των δημοκρατικών δυνάμεων».

Ο γενικός γραμματέας της Συνομοσπονδίας των Ναυτεργατών Γιάννης Χαλάς σχολιάζοντας την καταγγελία των σωματείων είπε ότι δεν υφίσταται κάποιο τέτοιο θέμα και ότι οι συνδικαλιστικοί εκπρόσωποι αποχώρησαν, από μόνοι τους, χωρίς να
συνεδριάσουν.

Ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ενωση Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού Αντώνης Νταλακογιώργος είπε ότι η απόφαση για την 48ωρη απεργία των ναυτεργατών δεν έχει αλλάξει και ότι η Εκτελεστική Επιτροπή της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας αναμένεται να συνεδριάσει μόνο αν προκύψει κάτι πολύ σημαντικό ή βελτιωμένο από πλευράς της κυβέρνησης.

«Η μόνη αντίδραση που έχουμε, είναι να αμυνθούμε μέσω των απεργιακών κινητοποιήσεων» είπε ο κ.Νταλακογιώργος, ενώ αναφερόμενος στην αντιδράσεις κοινωνικών ομάδων και εμπορικών φορέων για την απεργία, απέδωσε την επιλογή του χρόνου στην κυβέρνηση να προχωρήσει σε αλλαγές για τον Οίκο Ναύτου μέσα στις εορτές.

«Δεν πρόκειται να δεχθούμε τετελεσμένα, είτε αυτά αφορούν τα εργασιακά είτε τα ασφαλιστικά δικαιώματα, μέσα στο Πάσχα» πρόσθεσε.

Χαριστική βολή στον τουρισμό

Για χαριστική βολή στο μέτωπο του εγχώριου τουρισμού κάνο
Keywords
Τυχαία Θέματα