Πλαστα πιστοποιητικα δυσλεξιας χορηγουσαν σε μαθητες τρεις γυναικες

15:57 29/6/2012 - Πηγή: Fimotro

Εκατοντάδες πλαστά πιστοποιητικά δυσλεξίας, τα οποία χρησιμοποιούνταν ως δικαιολογητικά για να απαλλαγούν μαθητές από γραπτές εξετάσεις, εξέδιδαν τρεις γυναίκες σε βάρος των οποίων...
σχηματίστηκε δικογραφία από την Οικονομική Αστυνομία.
Τα πλαστογραφημένα πιστοποιητικά φέρονταν ότι εκδίδονταν από τα νοσοκομεία «Παίδων Πεντέλης» και «Σισμανόγλειο».
Εντοπίστηκαν 121 πλαστά πιστοποιητικά, τα οποία είχαν κατατεθεί σε σχολεία Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της Λέρου, της Λέσβου και της Αττικής.
Από την Υπηρεσία
Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος τριών γυναικών ηλικίας 73, 54 και 48 ετών για συμμετοχή σε μεγάλο αριθμό υποθέσεων απάτης με κατάρτιση και έκδοση πλαστογραφημένων πιστοποιητικών δυσλεξίας.
Οι κατηγορίες που τις βαρύνουν αφορούν τα αδικήματα της απάτης και της πλαστογραφίας πιστοποιητικών κατά συναυτουργία και κατ' εξακολούθηση.
Στο πλαίσιο της προανακριτικής έρευνας προέκυψε ότι η 73χρονη είχε τον κεντρικό ρόλο στην κατάρτιση και έκδοση των περισσότερων πλαστών πιστοποιητικών δυσλεξίας. Η συγκεκριμένη είναι συνταξιούχος του Νοσοκομείου «Σισμανόγλειο», ενώ διατηρεί κέντρο λογοθεραπείας σε προάστιο της Αττικής.
Ειδικότερα μετά τη συνταξιοδότηση της, στο τέλος του 2006, παρέμεινε για ένα εξάμηνο ως συνεργάτης στο συγκεκριμένο νοσοκομείο, οπότε εξέδιδε πιστοποιητικά δυσλεξίας, είτε αυτοτελώς, χωρίς να έχει δικαίωμα, είτε πλαστογραφώντας την υπογραφή της αρμόδιας ψυχολόγου για την έκδοση τέτοιων πιστοποιητικών.
Έκτοτε και μετά την αποχώρηση της από το νοσοκομείο συνέχιζε να καταρτίζει πιστοποιητικά, συνεργαζόμενη με τη 48χρονη, η οποία ήταν γραμματέας στο αρμόδιο Τμήμα για την έκδοση τέτοιων παραστατικών του Νοσοκομείου «Παίδων Πεντέλης» και την 54χρονη ψυχολόγο του ιδίου νοσοκομείου.
Επιπλέον προέκυψε ότι προέβαινε στην έκδοση των πιστοποιητικών είτε έναντι αμοιβής από 300 έως 900 ευρώ, είτε χωρίς αμοιβή στους πελάτες του κέντρου λογοθεραπείας της, για να διατηρεί την πελατεία της.
Keywords
Τυχαία Θέματα