"πιθανος ο συμβιβασμοσ" λενε πηγες της τραπεζας της ελλαδας

09:35 8/2/2015 - Πηγή: Fimotro
Προοπτικές συμβιβασμού μεταξύ της Ελληνικής κυβέρνησης και των εταίρων-δανειστών διαβλέπουν πηγές της Τράπεζας της Ελλάδος. Όπως εξηγούν, ο συμβιβασμός μπορεί να επιτευχθεί στο πλαίσιο των...
διαβουλεύσεων που γίνονται στο Euroworking Group, το όργανο που προετοιμάζει τις αποφάσεις του Eurogroup.

Οι ίδιες πηγές υπογράμμιζαν ότι η διαπραγμάτευση έχει ακόμη δρόμο και ότι πολύ σημαντικός είναι ο ρόλος του νέου προέδρου του ΣΟΕ
καθηγητή Γιώργου Χουλιαράκη, ο οποίος εκπροσωπεί την Ελλάδα στο Euroworking Group και έχει αναλάβει το σύνθετο και απαιτητικό ρόλο της τεχνικής διαπραγμάτευσης.

Οι πηγές ανέφεραν επίσης ότι συνεχείς είναι και οι επαφές με αξιωματούχους στο εξωτερικό του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας Γιάννη Στουρνάρα, ο οποίος βρίσκεται σε συνεννόηση με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Γιάννη Δραγασάκη, ο οποίος έχει την εθύνη για το συντονισμό του οικονομικού επιτελείου.

Σύμφωνα με πληροφορίες επιχειρείται να διαμορφωθεί στο Εuroworking Group μια κοινή πλατφόρμα για μέτρα και πολιτικές, με συγκεκριμένα νούμερα, πάνω στα οποία θα μπορέσουν να συμφωνήσουν οι δυο πλευρές για τη συνέχιση της στήριξης, χωρίς η διαπραγμάτευση να "κολλήσει" στο αν αυτό το πακέτο θα θεωρηθεί συνέχεια του προηγούμενου προγράμματος ή όχι.
Keywords
Τυχαία Θέματα