Πιο ρεαλιστικα δε γινεται...

19:44 26/3/2014 - Πηγή: Fimotro
Ο Jose Vergara είναι ένας πολύ ταλαντούχος υπερρεαλιστής καλλιτέχνης ο οποίος αλλάζει την εικόνα που είχαμε μέχρι σήμερα για τα χρωματιστά μολύβια...
και τις δυνατότητές τους. Ο 19χρονος καλλιτέχνης γεννήθηκε στην πόλη του Μεξικό, μεγάλωσε στη Μαδρίτη και αυτή τη στιγμή κατοικεί στο νότιο Τέξας. Όταν ήταν οχτώ χρονών, ο Jose είχε ένα ατύχημα και παραλίγο να χάσει το δεξί του χέρι. «Αυτό ευτυχώς δεν σταμάτησε ούτε το πάθος μου για την τέχνη, ούτε την ικανότητα μου να σχεδιάζω», εξήγησε στη
Huffington Post. Κρίνοντας απ' τη δουλειά του Jose, η οποία είναι σχολαστική και ευφάνταστη ταυτοχρόνως, θα πρέπει να συμφωνήσουμε.

Οι υπερρεαλιστικές εικόνες του έχουν εύρος απ' το καρτουνίστικο μέχρι το τρομακτικά ρεαλιστικό και απεικονίζουν από διασημότητες έως και φανταστικές φιγούρες όπως το Γκόλουμ. Οι απεικονίσεις του στα μάτια, πέρα απ' τις απίστευτες λεπτομέρειες, καταφέρνουν να απαθανατίσουν κάτι το συγκινησιακό και μυστηριακό.

«Πάντα μου άρεσε να δουλεύω με λεπτομέρειες και τα μάτια αποτελούν την τέλεια πρόκληση για εμένα, όχι μονάχα για την ομορφιά τους αλλά και για τη σημασία που κρύβουν» έρχεται να επιβεβαιώσει ο Jose.

Παρά το νεαρό της ηλικίας του, το ταλέντο και η αφοσίωση του Jose εγγυούνται για το μέλλον του σαν καλλιτέχνης. «Οι μεγαλύτερες επορροές μου είναι από συγγραφείς και μουσικούς, όπως ο Ισπανός ράπερ Nach και ο J.R.R. Tolkien, καθώς και από μεγάλες προσωπικότητες του παγκόσμιου στερεώματος όπως ο Αριστοτέλης, ο Γκάντι, ο Νέλσον Μαντέλα. Οι διδαχές τους με βοήθησαν να αναπτύξω και να διαμορφώσω τη δική μου καλλιτεχνική προσωπικότητα. Αυτοί είχαν κατακτήσει την τέχνη της ζωής» είπε ο Jose. «Σχεδιάζω να ακουλουθήσω εκείνο το μονοπάτι, που συνδυάζει την καρδιά και την ψυχή του υπερρεαλισμού και της παραδοσιακής τέχνης με τη διασκέδαση και το ενδιαφέρον που δείχνει ο κόσμος για τα καρτούν και το γκραφίτι, όπου όλα είναι δυνατά».

Πηγή : protothema.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα