Πικραμμενος: λιγα λογια και αρκετη δουλεια

19:13 17/5/2012 - Πηγή: Fimotro
«Να είστε παράδειγμα προσφοράς και ήθους», είπε στους υπουργούς του ο υπηρεσιακός Πρωθυπουργός Παναγιώτης Πικραμμένος, στη διάρκεια του πρώτου Υπουργικού Συμβουλίου. Παράλληλα, τους ζήτησε να προσέχουν τις δηλώσεις τους και να μην δίνουν κομματική χροιά στα...
όσα λένε. «Λίγα λόγια, αρκετή δουλειά», είπε χαρακτηριστικά. Οι αβεβαιότητες για την οικονομία παραμένουν, είπε ο νέος υπουργός Οικονομικών Γιώργος Ζανιάς, παραλαμβάνοντας
το χαρτοφυλάκιό του από τον Φίλιππο Σαχινίδη. Διαβάστε τι διημείφθη στις υπολόιπες τελετές παράδοσης-παραλαβής υπουργικών θώκων.
Η πρώτη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου ήταν σύντομη ή όπως χαρακτηριστικά είπαν συνεργάτες του Παναγιώτη Πικραμμένου, «συνεδρίαση, ουσιαστικά, γνωριμίας».

Ο κ. Πικραμμένος ζήτησε από τους υπουργούς «λίγα λόγια, αρκετή δουλειά», κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης η οποία διήρκεσε μία ώρα και δεκαπέντε λεπτά.

Ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, ανέφερε ότι τα προβλήματα δεν λύνονται μέσα σε ένα μήνα και στόχος της κυβέρνησης θα πρέπει να είναι «να οδηγήσει την χώρα σε ασφαλές λιμάνι στις επόμενες εκλογές, ώστε να προκύψει πολιτική λύση».

Προέτρεψε, κατά τις ίδιες πηγές, τα μέλη της κυβέρνησης να μιλούν μόνο για τα θέματα της αρμοδιότητάς τους κι όχι για ευρύτερα ζητήματα, αποφεύγοντας τις δηλώσεις που μπορεί να παρεξηγηθούν ή να αποκτήσουν κομματική χροιά και να αποτελέσουν αντικείμενο εκμετάλλευσης.

Ο κ. Πικραμμένος πρότεινε και συμφώνησαν όλοι οι υπουργοί να μην λάβουν την αμοιβή που προβλέπεται για τα καθήκοντά τους στον ένα μήνα που θα τα ασκούν, ενώ τους ζήτησε διακριτικότητα και να πραγματοποιήσουν μόνο τα απαραίτητα υπηρεσιακά ταξίδια.

Ο πρωθυπουργός επεσήμανε, αναφέρουν οι ίδιες κυβερνητικές πηγές, την ανάγκη να τηρηθούν οι διεθνείς υποχρεώσεις της χώρας αλλά αν κάποιες δεσμεύσεις μπορούν να συζητηθούν εκ νέου ,κάτι τέτοιο να επιδιωχθεί.

Ο Πρωθυπουργός διευκρίνισε επίσης, ότι ο Πέτρος Μολυβιάτης θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ, ενώ ο ίδιος ο κ. Πικραμμένος θα παραστεί στη Σύνοδο της ΕΕ.

Οι τελετές παραλαβής-παράδοσης των υπουργείων

Ζανιάς: «Σε αυτό το υπουργείο έχω υπηρετήσει με πέντε υπουργούς»

Οι αβεβαιότητες για την οικονομία παραμένουν, είπε ο νέος υπουργός Οικονομικών Γιώργος Ζανιάς, κατά την τελετή παράδοσης-παραλαβής και δεσμεύθηκε ότι θα κάνει ότι μπορεί για την ομαλή μετάβαση προς τις εκλογές της 17ης Ιουνίου.

«Το ζητούμενο είναι όταν θα έρθει η δημοκρατικά εκλεγμένη κυβέρνηση να τους παραδώσουμε κάτι το οποίο θα μπορεί να διατηρηθεί», σημείωσε και προσέθεσε ότι «σε αυτό το υπουργείο έχω υπηρετήσει με πέντε υπουργούς».

Από την πλευρά του, ο απερχόμενος υπουργός Φίλιππος Σαχινίδης, αφού μίλησε με θερμά λόγια για τον κ. Ζανιά, υποστήριξε πως «η χώρα οδηγείται για άλλη μια φορά σε εκλογές γιατί πολλοί έθεσαν το κομματικό συμφέρον πάνω από τις ανάγκες της χώρας και των πολιτών».

Μολυβιάτης: «Η δική μου θη
Keywords
Τυχαία Θέματα