Πιεζει ο νετανιαχου τη γαλλια σχετικα με το ιραν...

Πιέσεις στη Γαλλία να μην μαλακώσει τη στάση της απέναντι στο Ιράν στις επικείμενες συνομιλίες σχετικά με το πυρηνικό του πρόγραμμα άσκησε...
την Παρασκευή ο Ισραηλινός πρωθυπουργός, Μπενιαμίν Νετανιάχου, λίγες μόλις ημέρες πριν την επίσκεψη του Φρανσουά Ολάντ στο Παρίσι.
Το Ιράν έχει κατηγορήσει το Παρίσι ότι παρεμπόδισε την επίτευξη συμφωνίας μεταξύ της Τεχεράνης και των έξι παγκόσμιων δυνάμεων κατά τη διάρκεια συνομιλιών που πραγματοποιήθηκαν την περασμένη εβδομάδα στη Γενεύη. Η Τεχεράνη επιδιώκει την ελάφρυνση των
διεθνών κυρώσεων που έχουν επιβληθεί στη χώρα.
Ο Ολάντ αναμένεται να μεταβεί την Τρίτη στο Ισραήλ για πρώτη φορά μετά την εκλογή του, ενώ κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του θα επικεντρωθεί στον επόμενο γύρο των συνομιλιών που θα ξεκινήσουν την Τετάρτη στη Γενεύη.
«Ελπίζουμε ότι η Γαλλία δεν θα μαλακώσει τη στάση της», δήλωσε ο Νετανιάχου σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα Le Figaro. «Χαιρετίζουμε τη συνεπή και αποφασιστική θέση (του Ολάντ) σχετικά με το ζήτημα του Ιράν», πρόσθεσε.
Ο Γάλλος πρόεδρος έχει δηλώσει ότι είναι αντίθετος στην άρση των οικονομικών κυρώσεων κατά του Ιράν μέχρις ότου υπάρχουν απτές εγγυήσεις.
Πηγές: ΑΜΠΕ, Reuters
Keywords
Τυχαία Θέματα