Πιεσεις στην ηγεσια του συριζα να ''τελειωνει'' σημερα με τον καρυπιδη...

12:38 7/2/2014 - Πηγή: Fimotro
...ΝΑ ΜΗΝ ''ΚΑΚΟΦΟΡΜΙΣΕΙ'' ΤΟ ''ΛΑΘΟΣ'' ΛΕΝΕ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ...
Την ανάγκη να λήξει το συντομότερο, δηλαδή ακόμη και σήμερα, το θέμα με τον Θόδωρο Καρυπίδη, που έχει επιλέξει για την περιφέρεια της Δυτικής Μακεδονίας, ...
επισημαίνουν σχεδόν όλες οι πλευρές στον ΣΥΡΙΖΑ, με την πίεση να μεταφέρεται στην ηγεσία και προσωπικά στον Αλέξη Τσίπρα. Ο πρόεδρος του κόμματος θα μεταβεί μεν στη Ρώμη για τριήμερη επίσκεψη, αλλά το ζητούμενο είναι να έχει δώσει
νωρίτερα ή έστω μέχρι το βράδυ τη συγκατάθεσή του να αντικατασταθεί ο κ. Καρυπίδης για να μην παραμένει σε εκκρεμότητα μία υπόθεση που θα εξελιχθεί σε ένα εφιαλτικό σαββατοκύριακο από επικοινωνιακής άποψης. Σήμερα το μεσημέρι συνεδριάζει για το θέμα η Πολιτική Γραμματεία του κόμματος.

Η πρόθεση, αν όχι και απόφαση της ηγετικής ομάδας είναι να άρει το χρίσμα που έδωσε την περασμένη Κυριακή στον δημοσιογράφο από την Κοζάνη. Ωστόσο αναζητούσε επί 48ωρο μία συναινετική και βελούδινη επίλυση του προβλήματος, την οποία όμως αρνήθηκε στην πράξη ο κ. Καρυπίδης, ο οποίος δήλωσε το βράδυ της Πέμπτης (στον ΣΚΑΙ) ότι δεν παραιτείται από το χρίσμα και άφησε μάλιστα ανοιχτό το ενδεχόμενο να κατέβει ακόμη και ως ανεξάρτητος υποψήφιος. Είναι πιθανό δε να παραχωρήσει σήμερα συνέντευξη τύπου περνώντας στην αντεπίθεση, αλλά και φέρνοντας σε δύσκολη θέση το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Η πολιτική γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ αναμένεται να συνεδριάσει σήμερα, ύστερα από δύο αναβολές το τελευταίο διήμερο και να λάβει τη σχετική απόφαση.

Όπως σημειώνουν στελέχη το θέμα δεν μπορεί να σέρνεται άλλο.

«Ψεκασμοί» στην Κοζάνη;

Το θέμα πάντως έχει περιπλεχθεί μετά τη συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου Κοζάνης του ΣΥΡΙΖΑ, το οποίο φέρεται να υποστήριξε ότι η υποψηφιότητα του κ. Καρυπίδη να μην αποσυρθεί. Η συνεδρίαση έγινε με την παρουσία του γραμματέα της ΚΕ του κόμματος Δημήτρη Βίτσα και του υπεύθυνου για την αυτοδιοίκηση Κώστα Πουλάκη και η σχετική ψηφοφορία κατέληξε σε ένα 9-3 υπέρ του κ. Καρυπίδη. Ωστόσο μέλη του οργάνου διαβεβαιώνουν ότι δεν υπήρξε ψηφοφορία, παρά μόνο συζήτηση.

Ακόμη κι έτσι όμως η ηγεσία έχει πλέον ένα διπλό πονοκέφαλο. Εάν συνεχίσει να στηρίζει τον κ. Καρυπίδη θα προκαλέσει σάλο σε όλο το κόμμα, εάν του αφαιρέσει το χρίσμα θα υπάρξουν αντιδράσεις από την τοπική οργάνωση.

Κεντρικά στελέχη αναρωτιούνται πώς είναι δυνατόν να υπάρχουν ακόμη και τώρα υποστηρικτές της υποψηφιότητας Καρυπίδη στην κομματική οργάνωση της Κοζάνης και δεν έκρυβαν την ανησυχία τους μήπως υπάρχει συγχρωτισμός με στελέχη των Ανεξάρτητων Ελλήνων στην περιοχή, ιδίως όταν είναι δεδομένες οι καλές σχέσεις που έχουν τοπικά στελέχη του κ. Καμμένου, όπως η βουλευτής Ραχήλ Μακρή με τη βάση του ΣΥΡΙΖΑ.

Αυγή: Να μην κακοφορμίσει το λάθος

Είναι χαρακτηριστικό ότι η Αυγή σήμερα κυκλοφορεί με κεντρικό άρθρο υπό τον τίτλο «να μην κακοφορμίσει το λάθος».

Όπως αναφέρεται «η υπόθεση της υποψηφιότητας Καρυπίδη έχει ξεφύγει από το ακριτικό πλαίσιο της Δυτικής Μακεδονίας και αποκτά διαστάσεις κεντρικού πολιτικού θέματος, που απειλεί την ευκρίνεια ακόμη και της φυσιογνωμίας του ΣΥΡΙΖΑ». Και ουσιαστικά θέτει το πλαίσιο που ισχύει πλέον για την υποψηφιότητα Καρυπίδη:

«Ο ΣΥΡΙΖΑ διαθέτει την ικανότητα να στοχάζεται και να αναστοχάζεται, να επιμένει στις ορθές επιλογές του, να αναγνωρίζει και να διορθώνει τυχόν λάθη του. Η πολιτική των συμμαχιών αποτελεί εκ των ων ουκ άνευ συνθήκη της φυσιογνωμίας του…

… Όσο αλλοιώνεται η φυσιογνωμία του ΣΥΡΙΖΑ από την ενοριακή, σχεδόν αυτοαναφορική, αντίληψη για τις συμμαχίες, άλλο τόσο υπονομεύεται από το άγχος για "συμμαχίες" τακτικού χαρακτήρα, που δεν υπηρετούν έναν ορίζοντα προοδευτικών αξιών…

Η υπόθεση της υποψηφιότητας Καρυπίδη στη Δυτ. Μακεδονία απειλεί να τραυματίσει το δημοκρατικό πολιτικό άνοιγμα του ΣΥΡΙΖΑ, όπως εκφράζεται με τις υποψηφιότητες άφθαρτων και νέων προσώπων. Ακόμη, βαθύτερα, μπορεί να δημιουργήσει την εντύπωση μετάλλαξης του ΣΥΡΙΖΑ εν όψει της αριστερής διακυβέρνησης και να υπονομεύσει, εδώ, στην Ευρώπη και την Αμερική, το ριζοσπαστικό - αριστερό μήνυμα, που, κόντρα στις μεθοδεύσεις των αντιπάλων, κατορθώσαμε να δημιουργήσουμε, με πιο πρόσφατη την ευρωπαϊκή πρωτόγνωρη απήχηση της υποψηφιότητας Τσίπρα. Με επίγνωση των συνεπειών, συντεταγμένα, χωρίς εσωτερικές μάχες οπισθοφυλακών, ο ΣΥΡΙΖΑ καλείται να (επανα)τοποθετηθεί και να προλάβει. Να ανταποκριθεί ανόθευτα έναντι των λαϊκών ελπίδων, από το έδαφος του κριτικού ορθολογισμού και των δημοκρατικών αξιών της Αριστεράς..».
Πηγή : protothema.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα