Περικοπες επιπλεον 1.850 θεσεων ανακοινωνει η microsoft

10:15 26/5/2016 - Πηγή: Fimotro
Την αδυναμία της να ανταγωνιστεί τις Apple και Google στον τομέα των smartphones ομολογεί εμπράκτως η Microsoft διά της αποφάσεως του διευθύνοντος συμβούλου της Σάτια Ναντέλα να περικόψει ακόμα...
1.850 θέσεις εργασίας στον κλάδο των έξυπνων τηλεφώνων και να απομειώσει περαιτέρω την αξία του. Η εταιρεία
θα «γράψει» κόστος 950 εκατ. δολαρίων από την αναδιάρθρωση του κλάδου, περιλαμβανομένων 200 εκατ. δολ. για την καταβολή αποζημιώσεων.
Οι περισσότερες απολύσεις θα λάβουν χώρα στη Φινλανδία, όπου εδρεύει η μονάδα smartphones της Nokia, την οποία εξαγόρασε η Microsoft το 2014. Η Microsoft έχει ήδη απομειώσει την αξία του κλάδου των smartphones κατά 7,6 δισ. δολ και έχει προχωρήσει σε απολύσεις 7.800 ατόμων. Το μερίδιο της Microsoft στην παγκόσμια αγορά smartphones (με συσκευές που «τρέχουν» με λειτουργικό σύστημα Windows) είναι κάτω από 1%.
Το μερίδιο αγοράς των τηλεφώνων που φέρουν λειτουργικό σύστημα Android (της Google) ανέρχεται στο 85% και αυτών που διαθέτουν το iOS της Apple στο 15%. Ο κ. Ναντέλα τόνισε ότι η Microsoft θα επικεντρώσει τις δραστηριότητές της στα τηλέφωνα εκεί όπου διαθέτει ανταγωνιστικό πλεονέκτημα, προσθέτοντας ότι «θα συνεχίσουμε να καινοτομούμε με συσκευές και με την υπηρεσία cloud, σε όλες τις κινητές πλατφόρμες».
Keywords
Τυχαία Θέματα