Περι κατωτατου μισθου και λοιπων φληναφηματων

13:30 26/2/2013 - Πηγή: Fimotro
Γράφει ο Άγγελος Γ. Παπαδημητρίου
(Δικηγόρος Αθηνών)Αγαπητό Fimotro,Η Κυβέρνηση, διά μίαν εισέτι φορά, διά στόματος του Υπουργού Οικονομικών στην συνέντευξή του στο Μεγάλο Κανάλι, διαβεβαίωσε τον ελληνικό λαό ότι δεν θα μειωθεί (κι άλλο) ο κατώτατος μισθός, κλπ κλπ. Η Κυβέρνηση, όμως, δεν λέει όλη... την αλήθεια. Δυστυχώς.
Διότι μπορεί να μην μειωθεί, de jure, ο μισθός, όμως, εν τοις πράγμασιν, όχι απλώς έχει μειωθεί αλλά κυριολεκτικώς εξαφανισθεί! Τούτο δε διότι, πάνω σε αυτόν, υπολογίζεται κατ αρχάς το περιώνυμο τέλος αλληλεγγύης, το οποίο θα υπάρχει μάλλον όσο θα υπάρχουν άνθρωποι στον
πλανήτη Ελλάδα (!) κι επομένως, αμέσως αμέσως, το καθαρό ποσό που εισπράττει ο μισθωτός δεν είναι αυτό που του αναλογεί!Επιπλέον, επί του εναπομείναντος ποσού, θα υπολογισθεί και η ΚΑΤΑ ΠΟΛΥ ΑΥΞΗΜΕΝΗ ΠΛΕΟΝ ΠΑΡΑΚΡΑΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΑΝΟΝΙΚΟΥ ΦΟΡΟΥ, την οποία ο εργοδότης οφείλει να αποδώσει στην αρμοδία ΔΟΥ.Περαιτέρω, το άλλο περίφημο χαράτσι της ΔΕΗ, κατατρώγει ομοίως ποσοστόν του εναπομείναντος μισθού ενώ, τέλος, ακόμη και εάν θεωρηθεί ότι ο μισθωτός αυτός μπορεί ακόμη να κάνει και μία μορφή αποταμίευσης, το κέρδος του θα είναι ανύπαρκτον μιας και στους τόκους της καταθέσεώς του υφίσταται πλέον φόρος 15%!!Έτσι λοιπόν, ο συνέλληνας που αμοίβεται σήμερα με τον κατώτατο μισθό (ας πούμε 590 ευρώ), συνυπολογιζομένων των ανωτέρω κρατήσεων, παρακρατήσεων, χαρατσιών και δε συμμαζεύεται, στο χεράκι του θα λάβει όχι βέβαια 590 ευρώ αλλά, με το καλημέρα σας, γύρω στο 30% κάτω!!!Και ασφαλώς δεν κάνουμε καθόλου λόγο για όλα τα υπόλοιπα έμμεσα χαράτσια, χαρατσάκια, αυξήσεις κλπ, όπως λόγου χάρη το πετρέλαιο θέρμανσης, βενζίνες, τέλη κυκλοφορίας, ΔΕΗ, ειδικός φόρος στα μισθώματα ανεξάρτητος από το υπόλοιπο εισόδημα (!), ΦΠΑ και πάσης ετέρας φύσεως και σοβιετικής εμπνεύσεως φορολογίας!!Τούτων δοθέντων, διερωτώμαι ειλικρινώς, πώς είναι ανθρωπίνως δυνατόν, όχι να διαβεβαιώνει η Κυβέρνηση τον κόσμο περί της μη περαιτέρω μειώσεως του μισθού αλλά να γίνεται απλώς και μόνον λόγος γιαυτό!!
Με εκτίμηση
Keywords
Τυχαία Θέματα