''περασαν οι εποχες που οι ελληνες πρωθυπουργοι ηταν υποτακτικοι''...

20:44 16/5/2014 - Πηγή: Fimotro
Σε υψηλούς τόνους αποφάσισε να απαντήσει ο ΣΥΡΙΖΑ σε όσα υποστήριξε για τον Αλέξη Τσίπρα ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ σε συνέντευξή του λίγες ώρες μετά το ευρω-ντιμπέιτ των Βρυξελλών με τη συμμετοχή ...
των πέντε υποψηφίων για την προεδρία της Κομισιόν.

Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση ο κ. Γιούνκερ «κατάπιε τη γλώσσα του» το βράδυ της Πέμπτης στις δύο
ερωτήσεις του Αλέξη Τσίπρα για τα γεγονότα των Καννών και «δεν μπόρεσε να αρθρώσει λέξη για τις ωμές παρεμβάσεις και τους εκβιασμούς σε βάρος της Ελλάδας όταν διόριζαν κυβερνήσεις με βάση τα συμφέροντα των δανειστών» αλλά το πρωί της Παρασκευής, λίγες ώρες αργότερα δηλαδή, «ξαναβρήκε τη γλώσσα του για να επιτεθεί στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ».

Κατά την Κουμουνδούρου ήταν αναμενόμεμη ο υποψήφιος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος να μην θέλει για πρωθυπουργό τον Αλέξη Τσίπρα γιατί με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ θα περάσουν ανεπιστρεπτί οι εποχές με τους «υποτακτικούς» Έλληνες πρωθυπουργούς στους οποίους είχαν συνηθίσει οι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι όπως ο κ. Γιούνκερ που διατέλεσε επί σειρά ετών πρόεδρος του Eurogroup.

Και καταλήγει η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ: «Στις 25 Μαΐου ο ελληνικός λαός θα εμπιστευτεί τον ΣΥΡΙΖΑ, την πολιτική δύναμη που υπερασπίζεται τα συμφέροντα της χώρας και προτείνει τη μοναδική ρεαλιστική πρόταση εξόδου από την κρίση».
Πηγή : protothema.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα