''περασαν'' αρθρο νομοσχεδιου που καταψηφισε η πλειοψηφια της βουλης...

11:20 7/3/2014 - Πηγή: Fimotro
Για «πραξικοπηματικές διαδικασίες» καταγγέλλει την κυβέρνηση η αντιπολίτευση με αφορμή την εντυπωσιακή εμπλοκή σε ψηφοφορία της Βουλής κατά την οποία ο προεδρεύων Χρήστος Μαρκογιαννάκης προσμέτρησε ...
ως υπερψηφισθέν άρθρο το οποίο όμως είχε καταψηφιστεί!

Αναλυτικά, το επίμαχο άρθρο 30 του νομοσχεδίου για την αναδιάρθρωση της Ελληνικής Αστυνομίας
έλαβε την υποστήριξη της ΝΔ -εκτός του κ. Λευτέρη Αυγενάκη - άρα 126 βουλευτών. Από την άλλη πλευρά ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, Ανεξάρτητοι Ελληνες και ΚΚΕ καταψήφισαν, οπότε το σύνολο των αρνητικών ψήφων ανήλθε σε 127. Παράλληλα, ΔΗΜΑΡ (14) δήλωσε ΠΑΡΩΝ ενώ Χρυσή Αυγή και Ανεξάρτητοι Δημοκρατικοί Βουλευτές απουσίαζαν.

Σύμφωνα με την αριθμητική τα κατά ανέρχονται σε 127 και άρα το άρθρο θα έπρεπε να έχει καταψηφιστεί. Παρά ταύτα ο κ. Μαρκογιαννάκης ακολουθώντας τα στοιχεία που του έδωσαν οι υπηρεσίες του Κοινοβουλίου το εκφώνησε ως ψηφισθέν παρά τις έντονες διαμαρτυρίες της κυρίας Ζωής Κωνσταντοπούλου που έκανε λόγο για «νοθεία» και «πραξικοπηματικές διαδικασίες».

Για την ιστορία να σημειωθεί ότι η ουσία του άρθρου αναδιοργανώνει -συγχωνεύει τις έδρες των υπηρεσιών Ασφάλειας της ΕΛΑΣ με αποτέλεσμα σε πολλές περιοχές της περιφέρειας να μεταφέρονται τμήματα από την μια πόλη στην άλλη προκαλώντας ισχυρές τοπικές αντιδράσεις. Αντιδράσεις που μεταφέρθηκαν και στην Ολομέλεια κυρίως από τους βουλευτές όλων των κομμάτων του νομού Ηρακλείου καθώς το τμήμα Ασφαλείας θα μεταφερθεί στα Χανιά. Λεπτομέρεια που αξίζει να τονιστεί αποτελεί το γεγονός ότι ο κ. Μαρκογιαννάκης εκλέγεται στα Χανιά!

Μετά το πέρας της επεισοδιακής συνεδρίασης, οι Παναγιάτης Λαφαζάνης, Δημήτρης Τσουκαλάς και Ζωή Κωνσταντοπούλου από τον ΣΥΡΙΖΑ και ο κ. Νότης Μαριάς από τους ΑΝΕΛΛ εξέδωσαν ανακοίνωση που αναφέρουν μεταξύ άλλων ότι «η κυβέρνηση με εκτελεστικό όργανο τον προεδρεύοντα αντιπρόεδρο της Βουλής και βουλευτή της ΝΔ Χρήστο Μαρκογιαννάκη έδειξε το πραγματικό πρόσωπό της: Εκτροπή και πραξικοπηματικές διαδικασίες εκεί οπου η Δημοκρατία δεν βολεύει…».

Πάντως, μένει να φανεί η αντίδραση της Βουλής και το πώς θα διορθώσει μια τεράστια… γκάφα.
Πηγή : protothema.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα