Πεφτουν τα τειχη του ραδιομεγαρου για να δεχθει τους 1000 και πλεον αγωνιστες της ερτ!

13:15 8/5/2015 - Πηγή: Fimotro
Γράφει ο Κ.Π.
Αγαπητό Fimotro,
Δεν γνωρίζω εάν οι εντός Ραδιομεγάρου εργαζόμενοι, «ταμπουρωμένοι» στο κτήριο με κυβερνητική απόφαση, δεχτούν με ανθοδέσμες, τριαντάφυλλα και παιανίζοντας τα μουσικά σύνολα, την...
επιστροφή του Οδυσσέα με το πλήρωμά του. Αυτούς, που μαχόμενοι και αγωνιζόμενοι για 23 μήνες, με όλες τους τις δυνάμεις, υπερασπίστηκαν την ελεύθερη φωνή της ΕΡΤ και της Ελλάδας, μετά τη φίμωσή της από τα αρρωστημένα μυαλά κάποιων πολιτικών!!!.

Οι
μαχόμενοι-αγωνιστές για μια ανοιχτή ΕΡΤ, κατάφεραν να περάσουν σε 23 μήνες από τη Σκύλα και τη Χάρυβδη και όχι περιπλανώμενοι 10 χρόνια, σε μια επική επιστροφή πίσω στην Πηνελόπη(ΕΡΤ) και στο χώρο της Ιθάκης από τον οποίο ξεκίνησαν τον αγώνα με ελάχιστα και πενιχρά μέσα. Με καρδιά, ψυχή και θέληση για έναν νικηφόρο αγώνα. Με ανθρώπινες απώλειες. Θυσίες, εξαθλίωση, αλλά πίστη στον αγώνα και τη νίκη για μια ελεύθερη και ανοιχτή ΕΡΤ.

Μετά τη δημοσίευση του νόμου 4324 στις 29-4-2015 στην εφημερίδα της κυβερνήσεως ανοίγει ο δρόμος για την επιστροφή των απομακρυνθέντων από την ΕΡΤ, με την αναβίωση των συμβασεών τους, που καταργήθηκαν το μοιραίο εκείνο βράδυ της 11ης Ιουνίου 2013. Τη Δευτέρα 11 Μαΐου συμπληρώνονται 23 μήνες μαχών και αγώνων.

Προτείνουμε λοιπόν, όλοι οι αγωνιστές, να συγκεντρωθούν στην κεντρική είσοδο, που παραμένει κλειστή μετά και τις «χειροπέδες» και συντεταγμένα με ψηλά τη σημαία της ΕΡΤ, το ιστορικό σύμβολό της να περάσουν την είσοδο του Ραδιομεγάρου ήρεμα χωρίς εκδικητικότατα και ρεμβασισμό, εναντίον συναδέλφων τους, με επικεφαλής την ΠΟΣΠΕΡΤ. Το συνδικαλιστικό τους όργανο, όσο και αν κάποιοι ανεγκέφαλοι το έχουν επικρίνει.

Πρέπει να γνωρίζουν όλοι αυτοί οι επικριτές, ότι αν δεν υπήρχε η ΠΟΣΠΕΡΤ χωρίς να σημαίνει ότι δεν έχει κάνει λάθη, σήμερα η ΕΡΤ δεν θα άνοιγε. Πρέπει ακόμη να γνωρίζουν, ότι πολλές βελτιώσεις στο ν.4173/2013=ν.4324/2015, έγιναν με σκληρή και διαρκή πίεση, μέσα από την αντίσταση που προέβαλλε το υπουργείο επικρατείας στις προτάσεις του συνδικαλιστικού οργάνου.

Οι αγωνιστές της ΕΡΤ και η ΠΟΣΠΕΡΤ, σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να επιτρέψουν να επαναφέρουν το σήμα της ΕΡΤ οι εντός Ραδιομεγάρου. Αυτοί που ουσιαστικά το κατήργησαν. Όσοι πάλεψαν και του έδωσαν ζωή, αυτοί πρέπει να το επαναφέρουν! Είναι ηθικό τους δικαίωμα να ακουστεί ο «τσοπανάκος», το μουσικό σήμα των ειδήσεων του Βαγγέλη Παπαθανασίου και το ιστορικό λογότυπο της «ΕΡΤ» να εμφανιστεί και πάλι στις οθόνες μας.

Αγαπητοί φίλοι-αγωνιστές, αυτό επιτάσσει η λογική και ο πολιτισμός μας. Κρατήστε ψηλά τη σημαία του αγώνα. Γιατί τώρα αρχίζει ο πραγματικός αγώνας!
Keywords
Τυχαία Θέματα