ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕ ΤΟΝ ''ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟ ΧΑΡΤΗ'' Ο ΛΟΒΕΡΔΟΣ

08:11 22/3/2011 - Πηγή: Fimotro
Τον «υγειονομικό χάρτη» της χώρας, ο οποίος θα αποτελέσει τη βάση για τη συγχώνευση των νοσοκομείων, παρουσίασε ο Υπουργός Υγείας, προαναγγέλλοντας συγχωνεύσεις νοσοκομείων. Από την 1η Απρίλη θα ξεκινήσει ο κοινωνικός διάλογος με τους εμπλεκόμενους φορείς. «Με την...
ολοκλήρωση του Υγειονομικού Χάρτη προχωράμε στο επόμενο βήμα, που είναι η έναρξη του κοινωνικού διαλόγου για τις επικείμενες συγχωνεύσεις νοσοκομείων. Τα 137 νοσοκομεία (132 νοσοκομεία του ΕΣΥ και 5 του ΙΚΑ) είναι πολλά και καταδεικνύουν τον ανορθολογισμό που επικρατούσε. Την 1η Απριλίου θα ξεκινήσει ο διάλογος για τις συγχωνεύσεις
και την 1η Ιουλίου θα ανακοινωθούν οι σχετικές αποφάσεις» ανέφερε ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Λοβέρδος.
Ο Υγειονομικός Χάρτης είναι ένα διαδικτυακό σύστημα καταγραφής και διαχείρισης δεδομένων υγείας και σύμφωνα με το υπουργείο παρέχει τη δυνατότητα καθολικής, χωροταξικά κατανεμημένης, και έγκυρης καταγραφής της αξιολόγησης των υπηρεσιών υγείας στη χώρα.
Μετά την παρουσίαση του Υγειονομικού Χάρτη, ακολούθησε συνάντηση του υπουργού Υγείας, Ανδρέα Λοβέρδου, με τους διοικητές των νοσοκομείων και τους διοικητές των επτά Υγειονομικών Περιφερειών.
Ο κ. Λοβέρδος ζήτησε από τους διοικητές περισσότερη δουλειά και τα στοιχεία των νοσοκομείων να αποστέλλονται, έως τα μέσα του τρέχοντος μηνός, για τον προηγούμενο.
Keywords
Τυχαία Θέματα