Παριζιανικο τανκο στην οικονομια...

20:56 19/8/2014 - Πηγή: Fimotro
Γράφει ο Νίκος ΚούτρικαςΟικονομικός συντάκτης ΕΣΗΕΑΑγαπητό Fimotro,Μπορεί ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς να βρίσκεται ακόμα στην Πελοπόννησο σε... εγρήγορση βρίσκονται τα υπουργεία Οικονομικών, Ανάπτυξης, Εργασίας και Διοικητικής Μεταρρύθμισης για την συνάντηση στο... Παρίσι με την τρόικα.Το τριήμερο 3 έως 5 Σεπτεμβρίου θα βρεθεί η Ελληνική πλευρά με τους τροικανούς ενώ ο κ.Νίκος Δένδιας, βρίσκεται ήδη στο Βερολίνο μέχρι την Τετάρτη, όπου συναντήθηκε με
τον αντικαγκελάριο, υπουργό Οικονομίας και πρόεδρο του SPD, Ζίγκμαρ Γκάμπριελ και τον υπουργό Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες μας μία σειρά σημαντικών θεμάτων θα συζητηθεί με την ατζέντα της ελληνικής πλευράς να περιλαμβάνει συγκεκριμένες προτάσεις για αλλαγές.Θέματα για συζήτηση είναι η κατάργηση ή η μείωση της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης, με την τρόικα να επιμένει στην επέκταση του μέτρου και στον επαναπροσδιορισμό του. Η μείωση των συντελεστών φόρου στο πετρέλαιο θέρμανσης, οι ρυθμίσεις των οφειλών προς το Δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία, η μείωση της φορολόγησης των φυσικών προσώπων και των επιχειρήσεων, το θέμα των υπόλοιπων ΦΠΑ πέραν της εστίασης, τα τεκμήρια διαβίωσης και η φορολογία στα αυτοκίνητα είναι μερικά από τα θέματα της συνάντησης.
Τώρα στις 6 Σεπτεμβρίου ο κ. Σαμαράς αναμένεται να σηματοδοτήσει με την ομιλία του στη Θεσσαλονίκη το τέλος της εποχής των μνημονίων και να παρουσιάσει τα πρώτα μέτρα φοροελαφρύνσεων μέσα από ένα οδικό χάρτη που θα προβλέπει συγκεκριμένα βήματα που θα γίνονται σταδιακά και ανάλογα με την πορεία των μεγεθών της ελληνικής οικονομίας, ώστε να μην καταρρεύσει όλη η προσπάθεια που έχει γίνει μέχρι σήμερα.
Εντολή που έχει δώσει ο πρωθυπουργός στους στενούς συνεργάτες του και στους υπουργούς που θα μεταβούν στο Παρίσι, είναι η δέσμη των ελληνικών προτάσεων να είναι έτοιμη μέχρι τις 30 Αυγούστου,αφού ο ίδιος θα συναντηθεί στις Βρυξέλλες με τον νέο πρόεδρο της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, από τον οποίο αναμένεται να υπάρξει στήριξη των ελληνικών θέσεων όπως μαθαίνουμε σχετικά.
Το σίγουρο πάντως είναι ότι η κυβέρνηση είναι ιδιαίτερα προσεκτική για να βελτιώσει το κλίμα από την τελευταία αναστάτωση που προκάλεσε ο ΕΝΦΙΑ στους πολίτες μετά τα όσα συνέβησαν από τα λάθη του υπουργείου οικονομικών που έχουν οδηγήσει τον κ. Χαρδούβελη σε ολονυκτίες συζητήσεις για θέματα της οικονομίας.
Keywords
Τυχαία Θέματα