Παραλυει η χωρα παρασκευη-σαββατο

19:09 9/2/2012 - Πηγή: Fimotro
ΝΕΑ ΑΠΕΡΓΙΑ ΑΠΟ ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ
Σε απεργιακό κλοιό θα βρίσκεται την Παρασκευή και το Σάββατο η χώρα, μετά την 48ωρη απεργία που κήρυξαν ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ, ενάντια στα μέτρα-σοκ του νέου Μνημονίου.
Ταλαιπωρία περιμένει το επιβατικό κοινό αλλά και όσους θελήσουν να...
ταξιδέψουν με πλοίο το διήμερο, αφού στις απεργιακές κινητοποιήσεις συμμετέχουν οι εργαζόμενοι στα μέσα μαζικής μεταφοράς και η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία. Την Παρασκευή απεργούν και οι εκπαιδευτικοί, ενώ για το διήμερο έχουν προγραμματιστεί συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας. Τα συνδικάτα που διαμαρτύρονται εναντίον των μέτρων του νέου μνημονίου, καλούν σε συγκεντρώσεις στην πλατεία Συντάγματος, αύριο και το Σάββατο στις 11.00 το πρωί, ενώ για την Κυριακή το απόγευμα οπότε και κατατίθενται τα νέα μέτρα προς ψήφιση προγραμματίζουν συλλαλητήριο έξω από τη Βουλή.
Οι εκδηλώσεις στην περιφέρεια θα αποφασισθούν από τα κατά τόπους Εργατικά Κέντρα και τα Νομαρχιακά Τμήματα της ΑΔΕΔΥ.
«Δολοφονούν τη δημοκρατία στη χώρα που τη γέννησε», δήλωσε μετά τη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΓΣΕΕ, ο γραμματέας Οικονομικού της Συνομοσπονδίας, Φίλιππας Θωμάς.
Για «αποφράδα ημέρα», έκανε λόγο ο γενικός γραμματέας της ΓΣΕΕ Νίκος Κιουτσούκης, και κατηγόρησε τους πολιτικούς αρχηγούς ότι «εξυπηρέτησαν ξένα και εγχώρια κέντρα διαλύοντας την ελληνική κοινωνία και οικονομία».
Keywords
Τυχαία Θέματα