Παραιτήθηκε από το δντ η κριστίν λαγκάρντ

20:37 16/7/2019 - Πηγή: Fimotro

Η Γαλλίδα πολιτικός ετοιμάζεται να διαδεχτεί τον Μάριο Ντράγκι

Είναι γνωστό από καιρό ότι η Κριστίν Λαγκάρντ ετοιμάζεται να πάρει τα ηνία της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, διαδεχόμενη τον Μάριο Ντράγκι.

Όπως ανακοίνωσε επίσημα το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, η Κριστίν Λαγκάρντ

υπέβαλε σήμερα την παραίτηση της από τη θέση της γενικής διευθύντριας του Ταμείου.

Στην ανακοίνωσή της, η κα Λαγκάρντ διευκρινίζει: «Συναντήθηκα σήμερα με το Εκτελεστικό Συμβούλιο του Ταμείου και υπέβαλα την παραίτησή μου, η οποία θα τεθεί σε ισχύ στις 12 Σεπτεμβρίου 2019. Η παραίτηση από τις ευθύνες μου ως Διεθύνουσας Συμβούλου που ανακοίνωσα προ ολίγου θα είναι σε ισχύ μέχρι τότε. Επικεντρώνοντας πλέον στη διαδικασία για την υποψηφιότητά μου ως Προέδρου της ΕΚΤ και δεδομένου του χρόνου που θα χρειαστώ για να αφιεωρωθώ σε αυτό το έργο, πήρα αυτή την απόφαση, με γνώμονα το καλύτερο του ταμείου, καθώς έτσι θα επιταχυνθεί και η διαδικασία επιλογής του διαδόχου μου».

«Το Εκτελεστικό Συμβούλιο θα λάβει τώρα τα απαραίτητα μέτρα για να δρομολογήσει τη διαδικασία επιλογής ενός νέου Διευθύνοντος Συμβούλου. Ο Ντέιβιντ Λίπτον παραμένει ο μεταβατικός Διευθύνων Σύμβουλος», συνέχισε.

Στις 2 Ιουλίου η Λαγκάρντ προτάθηκε να γίνει η επόμενη επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας. Δεν παραιτήθηκε όμως άμεσα από το ΔΝΤ, δεδομένου ότι υπήρχε αβεβαιότητα για το αν το νέο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο θα αποδεχόταν τον διορισμό της ίδιας και των άλλων υποψηφίων για τα κορυφαία αξιώματα των ευρωπαϊκών θεσμών.

Να υπενθυμίσουμε ότι η χορτοφάγος, αθλητική (υπήρξε αθλήτρια της συγχρονισμένης κολύμβησης), αντικαπνίστρια Γαλλίδα πολιτικός είναι η πρώτη γυναίκα υποψήφια για την προεδρία της ΕΚΤ.

Το 2018 το περιοδικό Forbes την κατέταξε στην τρίτη θέση της λίστας με τις πιο ισχυρές γυναίκες στον κόσμο.

Keywords
Τυχαία Θέματα