Παραιτειται ο μπλατε, οδηγει σε νεες εκλογες τη fifa...

20:05 2/6/2015 - Πηγή: Fimotro
...EKTAKTO...
Λίγες ώρες μετά την νέα αποκάλυψη-βόμβα για το σκάνδαλο που μαστίζει τη FIFA, ο Σεπ Μπλάτερ ...
αποφάσισε να προχωρήσει σε νέα ψηφοφορία για νέο πρόεδρο της Ομοσποδίας.

Ο Μπλάτερ σε έκτακτη συνέντευξη Τύπου δήλωσε ότι αγαπάει την Ομοσπονδία
και παρότι επανεξελέγη στην προεδρία αναγνωρίζει ότι η επανεκλογή του δεν γίνεται αποδεκτή από όλους.

Για αυτό το λόγο δήλωσε πως θα συγκαλέσει νέο κογκρέσο ώστε να υπάρξει νέα ψηφοφορία για τον νέο πρόεδρο της FIFA, ωστόσο, τόνισε πως θα παραμείνει προς το παρόν στην ηγεσία της Ομοσπονδίας.

Υπενθυμίζεται πως την περασμένη εβδομάδα επανεξελέγη παρά το ξέσπασμα του σκανδάλου, ενώ μεταξύ άλλων αποκαλύφθηκε ότι ο Ζερόμ Βαλκ, γενικός γραμματέας της FIFA και δεξί χέρι του προέδρου της Σεπ Μπλάτερ, μεταβίβασε 10 εκατομμύρια δολάρια σε λογαριασμούς που διαχειριζόταν ο πρώην αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Τζακ Γουόρνερ.

Υπενθυμίζεται πως οι New York Times η οποία επικαλείται πολλούς ομοσπονδιακούς αξιωματούχους των ΗΠΑ που ζήτησαν να μην κατονομαστούν, αποκάλυψαν ότι η μεταβίβαση έγινε το 2008 από έναν λογαριασμό της FIFA και φέρεται ότι αποτελεί "ένα κεντρικό στοιχείο του σκανδάλου διαφθοράς που συγκλονίζει το παγκόσμιο ποδόσφαιρο" και τα ηγετικά του στελέχη.

Τα 10 αυτά εκατομμύρια δολάρια που μεταβιβάστηκαν συνιστούν, σύμφωνα με τους New York Times, ένα από τα κρίσιμα στοιχεία που οδήγησαν την περασμένη εβδομάδα στις συλλήψεις και στην απαγγελία κατηγοριών σε 14 στελέχη της FIFA.

Αυτά φέρεται ότι επιτρέπουν επίσης να "πλησιάσει (η έρευνα) τον κ. Μπλάτερ", τον πρόεδρο της FIFA, ο οποίος επανεξελέγη στα τέλη της περασμένης εβδομάδας για μια πέμπτη θητεία.
Keywords
Τυχαία Θέματα