Παρα την κριση οι δισεκατομμυριουχοι αυξανονται...

20:23 17/9/2014 - Πηγή: Fimotro
Το ένα ρεκόρ μετά το άλλο σπάει ο αριθμός των ανθρώπων που μετρούν δισεκατομμύρια στους λογαριασμούς τους. Εν έτει 2014 και παρά την παγκόσμια κρίση που κάθε άλλο παρά έχει παρέλθει, ο αριθμός ...
των κροίσων πετυχαίνει ρεκόρ όλων των εποχών, καθώς, σύμφωνα με νέα έρευνα, στη «χρυσή» λίστα προστέθηκαν φέτος 155 νέοι δισεκατομμυριούχοι ανεβάζοντας το συνολικό νούμερο σε 2.325 -αύξηση 7% από το 2013.

Επίσημη πατρίδα τους ανακηρύσσονται οι ΗΠΑ, καθώς οι περισσότεροι
προέρχονται από εκεί. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το δείκτη Wealth-X and UBS Billionaire Census 2014 που δημοσιοποιήθηκε, 57 νέοι δισεκατομμυριούχοι είναι Αμερικανοί υπήκοοι. Μεγάλη είναι και η συνεισφορά της Ασίας και της Λατινικής Αμερικής με 52 και 42 νέες... αφίξεις αντιστοίχως.

Η έρευνα αναφέρει ότι κυρίως αυξάνεται ο αριθμός των δισεκατομμυριούχων που κληρονόμησαν τη «μαγιά» που λέμε, αλλά έγιναν δισεκατομμυριούχοι μέσα από τα προσωπικά επιχειρηματικά τους βήματα. Προκύπτει επίσης από τα στοιχεία ότι το 63% των εταιρειών τους είναι ιδιωτικές.

Μεικτές τάσεις δείχνουν οι δισεκατομμυριούχοι στις αναδυόμενες αγορές. Στην Αφρική, ο συνολικός τους πλούτος αυξήθηκε, αλλά ο αριθμός τους μειώθηκε, λόγω των εύθραυστων κοινωνικών και πολιτικών συνθηκών. Ίδια εικόνα και στη Μέση Ανατολή.

Ωστόσο, ο συνδυασμένος πλούτος όλων των δισεκατομμυριούχων αυξήθηκε κατά 12% στα 7,3 τρισ. δολάρια. Νούμερο μεγαλύτερο από τη συνδυασμένη κεφαλαιοποίηση όλων των εταιρειών που απαρτίζουν τον Dow Jones Industrial Average.

Διαβάστε περισσότερα στο www.newmoney.gr.
Keywords
Τυχαία Θέματα