ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ: "ΣΥΝΕΧΙΖΩ ΝΑ ΕΙΜΑΙ ΑΝΟΙΧΤΟΣ ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ"

22:06 27/5/2011 - Πηγή: Fimotro
Την ανάγκη συναίνεσης, ώστε να προχωρήσουν οι μεγάλες αλλαγές στο εσωτερικό, αλλά και στις διαπραγματεύσεις με την Ευρώπη, υπογράμμισε ο πρωθυπουργός σε δήλωσή του η οποία μεταδόθηκε στις 8:30 το βράδυ. Σε κάθε περίπτωση, ξεκαθάρισε ότι με ή χωρίς ευρύτερες πολιτικές συναινέσεις η κυβέρνηση θα κάνει αυτό που... απαιτείται για να βγάλει τη χώρα από την κρίση.
Ο κ. Παπανδρέου επανέλαβε ότι είναι ανοιχτός σε προτάσεις, ακόμα και σε κυβερνητική συνεργασία.Ξεκαθάρισε, ωστόσο, ότι απαιτούνται συγκεκριμένες και ρεαλιστικές
προτάσεις για την αντιμετώπιση του χρέους, τη δημιουργία πρωτογενών ελλειμμάτων, τη μείωση του Δημόσιου τομέα, όπως και γενναίες αποκρατικοποιήσεις.Στη μάχη αυτή θα βγούμε νικητές πιο γρήγορα αν δουλέψουμε με πνεύμα εθνικής συνεννόησης. Ο λαός και οι πολίτες έχουν βάλει πλατες, ζήτησα απο τα κόμματα να κάνουν το ίδιο, τόνισε ο πρωθυπουργός.Παράλληλα, έκλεισε και πάλι το θέμα των πρόωρων εκλογών, επαναλαμβάνοντας ότι οι εκλογές θα γίνουν το 2013.Ολόκληρη η δήλωση του Πρωθυπουργού έχει ως εξής:
Η κρίσιμη κατάσταση που αντιμετωπίζει η χώρα, μαζί και οι διεργασίες στην Ευρωπαϊκή Ένωση, έκαναν επιβεβλημένη την συνάντηση των πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Εκ νέου κατέθεσα συγκεκριμένες προτάσεις στους αρχηγούς των άλλων κομμάτων. Τους ζήτησα να δώσουν καθαρή απάντηση σε πραγματικά ζητήματα.
Κλήθηκα από τον Ελληνικό λαό - μαζί να αλλάξουμε την χώρα. Παράλληλα, διαχειρίζομαι την πρωτοφανή κρίση χρέους που κληρονομήσαμε. Σε αυτή την προσπάθεια εξ αρχής έχω τονίσει και επιδιώξει την συνεργασία. Την πιστεύω.
Πρώτα, γιατί δεν είναι η ώρα για συμβατική αντιπολιτευτική πολιτική. Δεν είναι ώρα για εύκολα λόγια.
Δεύτερον, γιατί στην μάχη αυτή θα μπούμε πιο δυνατοί και θα βγούμε νικητές πιο γρήγορα αν δουλέψουμε με πνεύμα εθνικής συνεννόησης. Άλλο μια Κυβέρνηση να δίνει μάχη έχοντας την ευρύτερη κατανόηση και άλλο να πλαγιοκοπείται συστηματικά για μικροκομματικούς λόγους.
Τρίτον, γιατί η Ελλάδα χρειάζεται αυτή τη στιγμή να δείξει όσο το δυνατόν μεγαλύτερη ενότητα, αποφασιστικότητα και εικόνα σοβαρότητας απέναντι σε όλους.
Να δείξουμε ότι μπορεί να είμαστε διαφορετικοί αλλά όχι εχθροί. Ότι το καλό του τόπου μας ενώνει. Όπως ενώνει ολόκληρο τον Ελληνικό λαό. Αυτό αποτελεί εγγύηση και απάντηση σε όσους την Ελλάδα αμφισβητούν.
Συγκεκριμένα, πρότεινα να συνεργαστούμε γύρω από μία σειρά από κοινά ζητήματα:
Πρώτον, να δουλέψουμε μαζί για τις μεγάλες αλλαγές για τις οποίες διψά η κοινωνία μας. Να ανταποκριθούμε στο αίτημα των πολιτών που δεν θέλουν ένα πολιτικό-οικονομικό σύστημα στο οποίο κυριαρχούσε η λογική του πλιάτσικου, της ιδιοτέλειας και της ιδιοποίησης. Με αποτέλεσμα σήμερα να πληρώνουμε όλοι και ο κάθε πολίτης αυτά τα σφάλματα με το πιο σκληρό τίμημα.
Δεύτερον, να έχουμε κοινές θέσεις στις διαπραγματεύσεις με τους εταίρους μας για το καλύτερο εθνικό αποτέλεσμα.
Τρίτον, ακόμα και στα ζητήματα στα οποία έχουμε επιφυλάξεις ή άλλες προσεγγίσεις, να διαπραγματευτούμε με τους εταί
Keywords
Τυχαία Θέματα