Παπαδημουλης : otan φυγει το δντ απο την ευρωπη, θα εχουμε καλη εισδηση...

21:15 24/6/2015 - Πηγή: Fimotro
Τρεις είναι οι προϋποθέσεις για μια πορεία εξόδου της χώρας από την κρίση, σύμφωνα με τον ευρωβουλευτή ...
του ΣΥΡΙΖΑ και αντιπρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Δημήτρη Παπαδημούλη. «Η συνοχή του ΣΥΡΙΖΑ, η κυβερνητική και πολιτική σταθερότητα, καθώς και ένα αποτελεσματικό αναπτυξιακό σχέδιο τόνισε ο ίδιος μιλώντας στο «Κόκκινο» και ερωτηθείς κατά πόσο η συμφωνία, αλλά και οι... διαθέσεις των δανειστών αφήνουν περιθώρια για όλα αυτά, ο κ. Παπαδημούλης
σημείωσε: «Το κυριότερο πρόβλημα είναι να αντιληφθούμε ότι δεν θα μας λύσουν το πρόβλημα οι ξένοι, ότι πρέπει να αναμετρηθούμε με τις συστημικές παθογένειες της χώρας». Ο κ. Παπαδημούλης ανέφερε ότι η Αθήνα διεκδικεί, αφενός «τη σαφέστερη δυνατή δέσμευση για ελάφρυνση του χρέους» και αφετέρου ένα αναπτυξιακό πακέτο, απαραίτητο συν τοις άλλοις για να καταπολεμηθεί η ανεργία.

Σχολιάζοντας τις «συστημικές» αντιδράσεις στην επικείμενη συμφωνία, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ παρατήρησε: «Κάποιοι, που μέχρι χθες φώναζαν "συμφωνία να’ ναι κι ό,τι να’ναι", τώρα ανέβηκαν… στα κάγκελα και φωνάζουν για καταστροφική συμφωνία».

Όσο για την παρέμβαση του ΔΝΤ, που αξιώνει να απαλειφθούν από την επικείμενη συμφωνία μέτρα μεγαλύτερης φορολόγησης του πλούτου και των υψηλών επιχειρηματικών κερδών, ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου παρατήρησε: «Έτσι το ΔΝΤ δεν συμβάλλει καν στην ελάφρυνση του χρέους που είναι πάγια θέση του».

Τόνισε δε ότι θα έχουμε μια «καλή είδηση», όταν, σε επόμενη φάση, το ΔΝΤ θα αποχωρήσει από το ελληνικό πρόγραμμα και πρόσθεσε πως ήταν μεγάλο λάθος να κληθεί το Ταμείο στην καρδιά της Ευρώπης.
Keywords
Τυχαία Θέματα