Παπαδημουλης : o tσιπρας εχει μυαλο στο κεφαλι του...

15:46 22/6/2015 - Πηγή: Fimotro
«Να περιμένουμε όλοι να υπάρξει συμφωνία, να ανακοινωθεί και στη συνέχεια να την αξιολογήσουμε» προέτρεψε όλους...
ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης σε τηλεοπτική συνέντευξή του.

Αναφερόμενος στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, ο κ. Παπαδημούλης είπε ότι δεν έχει να φοβηθεί τίποτα να κάνει αυτό που νομίζει για τη χώρα, την οικονομία, την πατρίδα, έτσι ώστε να προχωρήσουμε μπροστά.

«Έχουμε μπροστά μας 43 μήνες διακυβέρνησης,
έχουν περάσει μόλις πέντε» συνέχισε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ αποκαλύπτοντας τη διάθεσή του να μην διαταραχθεί η κυβερνητική θητεία των κυρίων Τσίπρα-Καμμένου. Παρά το γεγονός ότι ο κ. Παπαδημούλης εκτίμησε ότι δεν θα διεξαχθούν πρόωρες εκλογές άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο αναβάπτισης της κυβέρνησης από το εκλογικό σώμα «αν δούμε σενάρια εσωτερικής υπονόμευσης» και εμμέσως έριξε επέκρινε την Αριστερή Πτέρυγα του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας που φέρεται να είχε εκφράσει την βούληση να παραιτηθεί αν η Ελλάδα βγει εκτός ευρώ. «Δεν πιστεύω ότι θα υπάρξει πτέρυγα ή πολιτειακός παράγων που θα του τραβήξει το χαλί», είπε ο κ. Παπαδημούλης για τον πρωθυπουργό.

«Το σοφότερο είναι να κατοχυρώσεις αυτά που μπορείς και να μιλήσεις με ειλικρίνεια στους πολίτες για τις υποχωρήσεις» τόνισε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και υπογράμμισε ότι «ο Τσίπρας που του έχει πιστωθεί από τον ελληνικό λαό ότι παλεύει έχει μυαλό στο κεφάλι του».

Αναφερόμενος στην ουσία των μέτρων που κατέθεσε εκ νέου η ελληνική κυβέρνηση στους πιστωτές, ο κ. Παπαδημούλης έκανε λόγο για προσπάθεια να βάλουν λίγο παραπάνω το χέρι στην τσέπη αυτοί που έχουν.

«Μην περιμένουμε να μας λύσουν οι ξένοι τα προβλήματα, πρέπει εμείς να λύσουμε τα προβλήματά μας» συνέχισε στη συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό Star.

«Δεν μπορούμε να παριστάνουμε ότι ξεχνάμε την μελέτη Γιαννίτση που λέει ότι οι φτωχοί και οι μεσαίοι επιβαρύνθηκαν κατά 40% τα χρόνια της κρίσης» είπε ο κ.Παπαδημμούλης και εξήγησε ότι «αυτό που ζητάμε εμείς είναι μία λύση που να μην είναι μπάλωμα, που σημαίνει ότι αν η συμφωνία προχωρήσει και υλοποιηθεί σε περισσότερες από μία φάσεις οι κανόνες θα έχουν συμφωνηθεί από τώρα».

«Για παράδειγμα» συνέχισε ο κ. Παπαδημούλης λαμβάνουμε σαφή δέσμευση ότι θα νοικοκυρέψουμε και θα διασφαλίσουμε τη βιωσιμότητα του ασφαλιστικού συστήματος και χαρακτήρισε «παραμύθια ότι κατέρρευσε το ασφαλιστικό σύστημα επειδή δίνουμε υψηλές συντάξεις».

«Μένουμε Ευρώπη με αξιοπρέπεια, χωρίς λιτότητα, με δίκαιη κατανομή των βαρών»« επισήμανε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ διευκρινίζοντας ότι στόχος του κόμματός του είναι «να πάψει η Ελλάδα να είναι κλωτσοσκούφι και αποικία χρέους».

Ο κ. Παπαδημούλης αναφέρθηκε και στο ενδεχόμενο να μην συμμετάσχει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο στο νέο πρόγραμμα διάσωσης σχολιάζοντας: «Αν -όπως ακούω- δεν μετάσχει το ΔΝΤ στη λύση, προσωπικά το θεωρώ καλό νέο».
Keywords
Τυχαία Θέματα