Πανος καμμενος : ο "σκληροσ" της οννεδ που ονειρευεται ξερονησια...

13:12 14/4/2012 - Πηγή: Fimotro
Ρεπορτάζ : Άρης Ραβανός
(από το Βήμα της Κυριακής)
Ο αμφιλεγόμενος Πάνος Καμμένος που αρέσκεται στις συγκρούσεις και στις πολιτικοεπιχειρηματικές βεντέτες ζει τη δική του αντίσταση. Οραματίζεται τους «Ανεξάρτητους Ελληνες» ως το κόμμα που θα απελευθερώσει τον...
ελληνικό λαό από τις... «δυνάμεις κατοχής και τους τοκογλύφους τραπεζίτες». Το δήλωσε ευθέως μετά την προκήρυξη των εκλογών το απόγευμα της Μεγάλης Τετάρτης, όταν προανήγγειλε ως εθνικός
δικαστής ότι «οι ένοχοι των μνημονίων και της εκχώρησης της εθνικής κυριαρχίας θα σταλούν στη Δικαιοσύνη με αστικές και ποινικές ευθύνες».
Ο λόγος και οι προειδοποιήσεις του ξαφνιάζουν πάρα πολλούς και αρκετοί τον λοιδορούν θεωρώντας ότι επενδύει στις θεωρίες συνωμοσίας, προσφιλές κατ' αυτούς σπορ του θορυβώδους βουλευτή της Β' Αθηνών.
Ο ίδιος αντιλαμβάνεται τον εαυτό του ως έναν καθαρόαιμο αντιστασιακό που συγκρούεται με τη «νέα κατοχή» και τους «υπηρέτες της... παγκοσμιοποίησης», όπως αρέσκεται να λέει. Το έδειξε με ένταση στην προ ημερών περιοδεία του στην Κρήτη. «Να διώξετε τους νέους ναζί, όπως εμείς στον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο» του φώναξε ένας ηλικιωμένος Κρητικός, για να του χαμογελάσει ο κ. Καμμένος και να τον διαβεβαιώσει πως η... «νέα αντίσταση» ξεκίνησε και θα είναι νικηφόρα.
Ακόμη και όταν την Κυριακή των Βαΐων τον υποδέχθηκε με πύρινους λόγους στα Ανώγεια της Κρήτης ο παπα-Ανδρέας Κεφαλογιάννης φωνάζοντας από τον άμβωνα «φωτιά και τσεκούρι για τους προσκυνημένους» και του ζήτησε να τηρήσει τον όρκο του «για να φύγουν και πάλι οι ναζί από τον τόπο μας», έγνευσε συγκαταβατικά.
Εν μέσω πυροβολισμών ο νέος αντισυμβατικός «ήρωας» για πολλούς αντιμνημονιακούς δεξιούς, ο άνθρωπος που υπεραμύνθηκε κάποια στιγμή της συμπόρευσης ακόμη και με την Αριστερά, κατά τα πρότυπα της πρόσκαιρης συμμαχίας ΕΛΑΣ - ΕΔΕΣ και Βελουχιώτη - Ζέρβα στην Κατοχή, κήρυξε την έναρξη της επανάστασης.
«Ζει το δικό του ΕΑΜ» λένε οι κακεντρεχείς, που τον είδαν να τον υποδέχονται στην Κρήτη με πυροβολισμούς και να μην αντιδρά και να πηγαίνει να καταθέτει στεφάνι στους τάφους των Βενιζέλων στα Χανιά, παρά τις επικρίσεις των αντιπάλων του ότι συν τοις άλλοις είναι ακροδεξιός.
Από τη μια χαρακτηρίζεται ακροδεξιός, από την άλλη στελέχη της ΝΔ όπως ο υπουργός Υποδομών κ. Μ. Βορίδης τον έχουν χαρακτηρίσει κομμουνιστή. «Θα με στείλουν στη Μακρόνησο» είπε χαριτολογώντας ο ίδιος και προ ημερών παρασκηνιακά στελέχη της ΝΔ αξιοποίησαν έγγραφα από τα WikiLeaks όπου περιγράφεται συνομιλία του κ. Καμμένου όταν ήταν υφυπουργός Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής με τον επιτετραμμένο της πρεσβείας των ΗΠΑ στην Αθήνα για να του θυμίσουν τα ξερονήσια με άλλον τρόπο.
Ο κ. Καμμένος, με βάση το έγγραφο, πρότεινε στους Αμερικανούς να δημιουργηθεί χώρος κράτησης για τους δουλεμπόρους και τους λαθρομετανάστες σε κάποιο ακατοίκητο νησί του Αιγαίου. Ακόμη και στο πρόγραμμα του κόμματός του προβλέπεται να ανεγερθούν φυλακές υψίστης ασφαλείας σε απομακρυσμένες και ακατοίκητες νησίδες ή βραχονησίδες για ποινικούς κρατουμένο
Keywords
Τυχαία Θέματα