Πανω απο 67 εκατ. προσωπικα δεδομενα ελληνων υπεκλεψε 59χρονος επιχειρηματιας

14:56 8/1/2013 - Πηγή: Fimotro

Πάνω από 67 εκατομμύρια εγγραφές και καταχωρήσεις δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα εντόπισε η Υπηρεσία Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος σεε ταιρεία που βρίσκεται στην περιοχή της Δάφνης. Οι εγγραφές ήταν καταχωρημένες σε... ψηφιακή βάση δεδομένων σε τρεις server οι οποίοι κατασχέθηκαν. Πρόκειται για προσωπικά δεδομένα φυσικών και νομικών προσώπων, όπως ονοματεπώνυμα, διευθύνσεις κατοικίας, στοιχεία οχημάτων και ιδιοκτητών, αριθμοί τηλεφώνων, φορολογικά στοιχεία κ.ά. τα οποία η εταιρεία
συγκέντρωνε, επεξεργαζόταν και στη συνέχεια διέθετε έναντι αμοιβής.

Για την υπόθεση συνελήφθη ο 59χρονος γενικός διευθυντής της εταιρείας, ενώ αναζητούνται άλλα δύο άτομα, ο 31χρονος πρόεδρος - διευθύνων σύμβουλος και ο 35χρονος υπεύθυνος Πληροφορικής.
Σε βάρος των τριών σχηματίστηκε ποινική δικογραφία για παραβίαση των νομικών διατάξεωνπερί προστασίας των προσωπικών δεδομένων.
Ο 59χρονος, σε βάρος του οποίου εκκρεμούν επιπλέον καταδικαστικές αποφάσεις για φορολογικές παραβάσεις, οδηγείται σήμερα στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.
Αναλυτικά κατασχέθηκαν δύο server με έξι σκληρούς δίσκους ο καθένας, ένας κεντρικός server με τρεις σκληρούς δίσκους, ένας εξωτερικός σκληρός δίσκος ηλεκτρονικού υπολογιστή και εννέα κασέτες δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας (backup tapes).
Όλα τα ψηφιακά πειστήρια θα αποσταλούν στα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛΑΣ για τις απαραίτητες εργαστηριακές εξετάσεις.
Keywords
Τυχαία Θέματα