Παλι στην ανακριτρια για συμπληρωματικη απολογια ο ρεστης

08:39 1/8/2013 - Πηγή: Fimotro

Σε συμπληρωματική απολογία στην ανακρίτρια Ρέα Κατσιβέλη κλήθηκε για σήμερα ο εφοπλιστής κ. Βίκτωρ Ρέστης, ο οποίος την περασμένη Παρασκευή είχε κριθεί προφυλακιστέος για υπόθεση δανείου ύψους...
5,8 εκατ. ευρώ. Ο εφοπλιστής σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένεται να ζητήσει προθεσμία από την ανακρίτρια για να προετοιμάσει την απολογία του. Η νέα κλήτευση του σε συμπληρωματική απολογία αφορά, κατά πληρηφορίες, νέο δάνειο που φέρεται να εκταμιεύθηκε από την τράπεζα
FBB, του ομίλου Ρέστη.

Την περασμένη Παρασκευή, πριν την απολογία του στην ανακρίτρια, ο εφοπλιστής είχε επιστρέψει το ποσό των 5,8 εκατ. ευρω συν τους νόμιμους τόκους, υπόθεση για την οποία προφυλακίστηκε. Το δάνειο αυτό - κατά τη δικαιοσύνη – εκταμίευσε η τράπεζα First Business Bank (FBB) και αυτό στη συνέχεια μέσα από διάφορες κινήσεις, φέρεται να κατέληξε σε λογαριασμούς που σχετίζονται με τον Β. Ρέστη.

Ο εφοπλιστής που αρνείται τις κατηγορίες που αντιμετωπίζει – υπεξαίρεση και ξέπλυμα μαύρου χρήματος – έχει κατά πληροφορίες αναφέρει στην απολογία του, ότι ο ίδιος δεν ιδιοποιήθηκε ποτέ κανένα ποσό, αναδεικνύοντας το ρόλο συνεργατών του στη συγκεκριμένη υπόθεση για τους οποίους έχει εκδοθεί ένταλμα σύλληψης από τις ανακριτικές αρχές.

Υπενθυμίζεται ότι ο Β. Ρέστης έχει καταθέσει προσφυγή κατά του εντάλματος της προσωρινής του κράτησης, η οποία θα κριθεί το αμέσως επόμενο διάστημα από το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο.

Στην προσφυγή του αναφέρει ότι δεν είναι ύποπτος φυγής ούτε και ύποπτος τέλεσης νέων αδικημάτων, όπως αναφέρουν ανακρίτρια και εισαγγελέας στη διάταξη που εξέδωσαν μετά την απόφαση για προφυλάκισή του.
Keywords
Αναζητήσεις
παλι ο ρεστης
Τυχαία Θέματα