ΠΑΚΙΣΤΑΝ: ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΘΕΟΙ

23:01 3/5/2011 - Πηγή: Fimotro
Δεν κρύβουν την απογοήτευσή τους για την αποτυχία τους να εντοπίσουν τον Οσάμα μπιν Λάντεν στο συγκρότημα όπου ζούσε στο Πακιστάν, από το 2005, οι πακιστανικές μυστικές υπηρεσίες (ISI). Αξιωματούχος της υπηρεσίας δήλωσε στο... BBC ότι το κτίριο, όπου εντοπίστηκε ο μπιν Λάντεν, στο Αμπονταμπάντ, 100 χλμ
από την πρωτεύουσα Ισλαμαμπάντ, είχε ελεγχθεί το 2003, ενώ βρισκόταν υπό κατασκευή. «Όμως δεν ήταν στο ραντάρ μας» από τότε, επισήμανε. Εμφανώς απογοητευμένος από τις επιδόσεις της ISI, ο πακιστανός αξιωματούχος πρόσθεσε: «Είμαστε καλοί αλλά δεν είμαστε και θεοί».
Ο πακιστανός αξιωματούχος επισήμανε ακόμη ότι παρούσα τη στιγμή της εισβολής ήταν και μια κόρη του Ομπάμα, μικρή σε ηλικία, η οποία είδε να πυροβολούν τον πατέρα της.Σύμφωνα με τον ίδιο, πάντως, τη στιγμή της εισβολής ήταν 17-18 άνθρωποι. Οι Αμερικανοί κομάντος πήραν μαζί τους ένα άτομο ζωντανό, πιθανότατα το γιο του Μπιν Λάντεν. Μεταξύ αυτών που επέζησαν της επίθεσης είναι μια από τις συζύγους, μια κόρη και 8-9 παιδιά, που προφανώς δεν ανήκαν στον Λάντεν. Η σύζυγος που επέζησε είναι από την Υεμένη και είπε ότι μεταφέρθηκαν στο συγκρότημα λίγους μήνες πριν.Παράλληλα, οι κομάντος πήραν μαζί τους σκληρούς δίσκους υπολογιστών και συσκευές αποθήκευσης δεδομένων, τα οποία εξετάζονται από αμερικανούς ειδικούς.Αν κάτι πάντως μένει να διευκρινιστεί είναι ο ρόλος του Πακιστάν στο κεφάλαιο «Οσάμα μπιν Λάντεν». Ο πακιστανός πρόεδρος, Ασίφ Αλί Ζαρντάρι, με άρθρο του στην Ουάσιγκτον Ποστ, επισημαίνει ότι στην αμερικανική επιχείρηση δεν πήραν μέρος πακιστανοί πολίτες.Παρά τις επίσημες διαβεβαιώσεις, όμως, αμερικανοί αξιωματούχοι, όπως ο σύμβουλος του Λευκού Οίκου σε θέματα τρομοκρατίας, Τζον Μπρέναν, τονίζουν ότι είναι αδιανόητο να μην είχε ένα σύστημα υποστήριξης ο μπιν Λάντεν στο Πακιστάν.
Keywords
Τυχαία Θέματα