Παυση δραστηριοτητων και περικοπες θεσεων εργασιας...

08:42 27/9/2013 - Πηγή: Fimotro
Σε παύση των δραστηριοτήτων διαχείρισης πλούτου (wealth management) σε περίπου 130 χώρες θα προχωρήσει μέχρι το 2016 η Barclays, ενώ θα περικόψει θέσεις εργασίας, ...σε μια προσπάθεια να περιορίσει τις δαπάνες και να τονώσει την κερδοφορία της. «Αυτό αποτελεί μέρος της νέας στρατηγικής μας, με επίκεντρο τη μείωση της πολυπλοκότητας και την ανταγωνιστικότητα εκεί όπου μπορούμε να νικήσουμε», δήλωσε εκπρόσωπος της βρετανικής τράπεζας, όπως μεταδίδει το Reuters.
Στη μονάδα Barclays Wealth απασχολούνται περίπου 8.000 άτομα. Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της τράπεζας, δεν είναι πιθανό να υπάρξει κάποια σημαντική αλλαγή στον αριθμό αυτό, αν και μερικές θέσεις εργασίας θα καταργηθούν στο πλαίσιο της νέας δομής και τεχνολογίας.
Τον περασμένο Απρίλιο η Barclays είχε ανακοινώσει πως σχεδιάζει να προχωρήσει σε αναδιάρθρωση της συγκεκριμένης μονάδας, ενώ αυτή την εβδομάδα παρουσίασε τη νέα στρατηγική της, μετά τον διορισμό του Πίτερ Χορέλ στη θέση του διευθύνοντος συμβούλου της μονάδας διαχείρισης πλούτου και επενδύσεων τη Δευτέρα.
Πηγή : naftemporiki.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα