Π. γερουλανος: να απλοποιηθουν οι διαδικασιες θεωρησεων

11:53 27/3/2012 - Πηγή: Fimotro
Την ανάγκη απλοποίησης των διαδικασιών θεωρήσεων Σένγκεν υπογράμμισε ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού, Παύλος Γερουλάνος, σε συνέντευξη Τύπου, που παραχώρησε στο Κίεβο, με αφορμή την επίσημη επίσκεψή του στην Ουκρανία. Μεταξύ άλλων ο...
κ. Γερουλάνος ευχαρίστησε τους Ουκρανούς πολίτες που επισκέφθηκαν πέρυσι την Ελλάδα, επισημαίνοντας ότι το ΥΠΠΟΤ,
σε συνεργασία με την πρεσβεία στο Κίεβο, έχει καταφέρει να εξυπηρετεί και όχι να ταλαιπωρεί εκείνους που θέλουν να επισκεφθούν τη χώρα μας.
Αναφερόμενος στο ζήτημα της βίζας, τόνισε ότι στην Ελλάδα η Ουκρανία μπορεί να βρει έναν σύμμαχο στην προσπάθεια για τη διευκόλυνση της διαδικασίας θεωρήσεων Σένγκεν. «Παλεύουμε και στα διεθνή φόρα και εκεί παλεύουμε για να αναδείξουμε το θέμα των θεωρήσεων και των προβλημάτων που δημιουργούν στον τουρισμό», ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός.
Η Ελλάδα, πρόσθεσε, με την παρουσία της στα δυο μεγαλύτερα λόμπυ του τουρισμού όπως ο Παγκόσμιος Οργανισμός Τουρισμού των Ηνωμένων Εθνών αλλά και το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ, έχει καταφέρει να βάλει στην ατζέντα των G-20 το καλοκαίρι στο Μεξικό το θέμα της απλοποίησης των διαδικασιών. Είμαι από αυτούς που θεωρούν ότι αυτή η πρακτική με τις θεωρήσεις είναι αναχρονιστική.
Νωρίτερα, ο Ελληνας υπουργός μίλησε στα εγκαίνια του Ukrainian Travel Forum 2012 όπου κάλεσε τους Ουκρανούς πολίτες να εμπιστευθούν και πάλι την Ελλάδα για τις διακοπές τους.
Ο κ. Γερουλάνος συναντήθηκε αργότερα με τον υπουργό Πολιτισμού της Ουκρανίας Μιχάιλο Κουλουνιάκ με τον οποίο συζήτησαν για την πολιτιστική συνεργασία των δύο χωρών, ενώ η τουριστική συνεργασία βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης με την Επικεφαλής της Κρατικής Αρχής για τον Τουρισμό της Ουκρανίας Ολένα Σαποβάλοβα.
Keywords
Τυχαία Θέματα