Ουτε σημερα υπηρξε συμφωνια για τους πλειστηριασμους

ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΝΕΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ-ΤΡΟΪΚΑΝΩΝ
Νέο ραντεβού για τις πέντε το απόγευμα έδωσαν τρόικα και υπουργείο Ανάπτυξης καθώς ή συνάντησή που ολοκληρώθηκε πριν από λίγο και είχε ξεκινήσει στις δέκα το πρωί δεν κατέληξε σε συμφωνία για το θέμα των...
πλειστηριασμών. Η ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης επιμένει για το μεταβατικό στάδιο που πρέπει να υπάρξει για ένα χρόνο μέχρι την πλήρη απελευθέρωση των πλειστηριασμών ωστόσο οι εκπρόσωποί των δανειστών συνεχίζουν να εκφράζουν ενστάσεις .

Η συνάντηση του Σαββάτου
έληξε με την τρόικα να παραμένει αμετακίνητη σε ό,τι αφορά στα κριτήρια (εισοδηματικά, περιουσιακά, αντικειμενική αξία, κ.λπ.) τα οποία θα περιλαμβάνονται στη μεταβατική διάταξη για τους πλειστηριασμούς κύριας κατοικίας, η οποία θα ισχύσει το 2014.
Η ελληνική πλευρά θέλει να υπάρξει συμφωνία προκειμένου να νομοθετήσει, ωστόσο δηλώνει αποφασισμένη να προχωρήσει μονομερώς σε νομοθετική ρύθμιση, εάν δεν καταστεί εφικτό να βρεθεί γραμμή συνεννόησης.
Σημειώνεται ότι υπάρχει μια κατ' αρχήν συμφωνία όσον αφορά στο να παραμένει σε ισχύ ο νόμος Κατσέλη για τη δικαστική προστασία και σε ό,τι αφορά το μόνιμο καθεστώς κατά το πρότυπα του ιρλανδικού μοντέλου, το οποίο θα ισχύσει από το 2015.

Καθοριστική είναι η απογευματινή (18.00) συνάντηση της τρόικας με τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, για το αν θα κλείσει ή όχι η συμφωνία για τις αμυντικές βιομηχανίες και να δοθεί η δόση του ενός δις.

Η τρόικα θα αναχωρήσει από την Αθήνα τη Δευτέρα το βράδυ, ενώ την Τρίτη ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας θα βρίσκεται στις Βρυξέλλες για το Eurogroup.
Keywords
Τυχαία Θέματα