''οταν η εθνικη πεισμωνει μπορει να τα καταφερει ολα''...

17:01 15/6/2013 - Πηγή: Fimotro
Στο 10,8% διαμορφώθηκε το συνολικό ποσοστό της αύξησης κεφαλαίου της Εθνικής που προήλθε από ιδιώτες επενδυτές, σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της τράπεζας.
"Όταν η Εθνική πεισμώνει μπορεί να τα καταφέρει όλα" ...
δήλωσε ο διευθύνων συμβούλος της τράπεζας, Αλ. Τουρκολιάς, μιλώντας σε στελέχη του ομίλου.
Ο ίδιος τόνισε ότι η Εθνική θα διεκδικήσει οτιδήποτε προκύψει προς διάθεση στην εναπομείνασα διαδικασία συγκέντρωσης του τραπεζικού
συστήματος και zήτησε από εδώ και στο εξής η προσπάθεια όλων να εστιάσει στην αποτελεσματική αναδιάρθρωση της τράπεζας και την ενίσχυση των συνθηκών ρευστότητας στην οικονομία.

Οι επενδυτές θα δικαιούνται για κάθε 1 νέα μετοχή 1 warrant, που θα ενσωματώνει το δικαίωμα αγοράς 8,2 μετοχών Εθνικής.

Όπως ανακοίνωσε η τράπεζα, τα 3/4 της συμμετοχής στην αύξηση κεφαλαίου πραγματοποιήθηκαν μέσω εξάσκησης των δικαιωμάτων προτίμησης, ενώ σχεδόν το 50% της αύξησης καλύφθηκε από κεφάλαια εξωτερικού, με αποτέλεσμα την εισροή επενδυτικών κεφαλαίων στην Ελλάδα 500 εκατ. ευρώ.

Το 1/3 της αύξησης καλύφθηκε από εγχώρια νοικοκυριά, ποσοστό που αντιστοιχεί σε περίπου 120.000 μετόχους, αντανακλώντας την ευρεία μετοχική βάση της Τράπεζας και τα 2/3 της αύξησης καλύφθηκαν από Μετόχους που είχαν ήδη μετοχική θέση στην Εθνική.

Η τράπεζα επανέλαβε ότι δεν χρειάσθηκε να εκδοθούν υπό αίρεση μετατρέψιμες ομολογίες και ευχαρίστησε τους παλαιούς Μετόχους και τους νέους Επενδυτές που συμμετείχαν στην αύξηση κεφαλαίου

Πηγή: newmoney.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα