Οστεοπορωση : διατροφη για την υγεια των οστων...

21:22 8/9/2014 - Πηγή: Fimotro
Η οστεοπόρωση ονομάζεται και «σιωπηλή νόσος και μπορεί να χτυπήσει σε οποιαδήποτε ηλικία, αλλά εμφανίζεται κυρίως σε άτομα άνω των 50. Ορίζεται ως μια σκελετική...
ασθένεια που χαρακτηρίζεται από χαμηλή οστική μάζα και επιδείνωση της αρχιτεκτονικής του οστικού ιστού, με επακόλουθη αύξηση της ευθραυστότητας των οστών και την προδιάθεση για κάταγμα.

Τα οστεοπορωτικά κατάγματα αποτελούν ένα σημαντικό πρόβλημα δημόσιας υγείας και
μέχρι την ηλικία των 70, το 30 με 40 τοις εκατό όλων των γυναικών έχουν τουλάχιστον ένα κάταγμα, το οποίο έχει συνδεθεί με την οστεοπόρωση

Η λήψη μέτρων για την οικοδόμηση και την υγεία των οστών, ενώ είστε νέοι μπορεί κυριολεκτικά να σας βοηθήσει στη μετέπειτα ζωή σας. Διάφοροι παράγοντες πιστεύεται ότι, επηρεάζουν την οστική μάζα. Αυτοί μπορούν γενικά να ταξινομηθούν σε παράγοντες που δεν μπορούν να τροποποιηθούν, όπως το φύλο, η ηλικία, το σώμα, το μέγεθος, η γενετική προδιάθεση και η εθνικότητα, και σε παραγόντες που μπορούν να τροποποιηθούν, που είναι η ορμονική κατάσταση και ο τρόπος ζωής, όπως τα επίπεδα της σωματικής δραστηριότητας, το κάπνισμα και τα πρότυπα διατροφής.

Αρα, σε κάθε ηλικία, η διατροφή και η τακτική σωματική δραστηριότητα είναι σημαντικά, διότι συμβάλλουν στην εξασφάλιση της οστικής μάζας. Το ασβέστιο, είναι το κύριο θρεπτικό συστατικό που απαιτείται, για να σχηματιστούν τα νέα κύτταρα των οστών, τα οποία είναι ζωτικής σημασίας. Τα οστά σας αποθηκεύουν περισσότερο από το 99 τοις εκατό του ασβεστίου στο σώμα σας και η απαίτηση ασβεστίου αυξάνεται κατά την εμμηνόπαυση, λόγω της αυξημένης απώλειας του. Το γάλα, το γιαούρτι και το τυρί έχουν την υψηλή ποσότητα ασβεστίου, μαζί με το ενισχυμένο γάλα σόγιας, τα ενισχυμένα δημητριακά και τους εμπλουτισμένους χυμούς φρούτων. Άλλες καλές πηγές περιλαμβάνουν τα αμύγδαλα, τα σκούρα πράσινα φυλλώδη λαχανικά και το τόφου.

Διαβάστε περισσότερα εδώ
Keywords
Αναζητήσεις
diatrofi gia osteoporosi
Τυχαία Θέματα