''οσο ο συριζα κανει στροφη στο ρεαλισμο, οι αγορες θα πηγαινουν καλα''...

18:07 3/2/2015 - Πηγή: Fimotro
Σε μία πολιτισμένη συζήτηση on camera προχώρησαν ο βουλευτής της ΝΔ, Αδωνις Γεωργιάδης, με τον διευθυντή...
της Αυγής και βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκο Φίλη. Υπενθυμίζεται πως σε παλαιότερη τηλεοπτική τους εμφάνιση
τα αίματα είχαν «ανάψει» όταν ο κ. Φίλης είχε ρωτήσει τον κ. Αδωνι αν αισθάνεται μαλ... για τις ερωτήσεις που έκανε για την υπόθεση Καρατζαφέρη. Ωστόσο, σήμερα, οι δύο άνδρες κράτησαν άλλο επίπεδο και συζήτησαν χωρίς να διακόπτει ο ένας τον άλλο.

Πιο αναλυτικά, «δεν υπάρχει η λέξη διαγραφή με την έννοια διαγραφής του ονομαστικού χρέους », τόνισε σε τηλεοπτικές του δηλώσεις ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Φίλης, υπογραμμίζοντας πως η όλη συζήτηση γίνεται για το ευρωπαϊκό δημόσιο χρέος.

Σημειώνεται πως οι δηλώσεις του κ. Φίλη έρχονται στον απόηχο της συνέντευξης του υπουργού Οικονομικών, Γιάνη Βαρουφάκη, στους Financial Times, όπου η Ελλάδα φαίνεται να προτείνει ανταλλαγή, παρά διαγραφή, του χρέους.

Σχετικά με την πρόταση του κ. Βαρουφάκη, ο κ. Φίλης, μιλώντας στην εκπομπή «Αταίριαστοι» του ΣΚΑΪ, σχολίασε πως «αυτό σημαίνει ότι η ΕΚΤ παίρνει ένα ποσό από το δημόσιο χρέος, που δεν εξυπηρετείται». «Είναι εν τοις πράγμασι μία μείωση», τόνισε.

Από την πλευρά του ο Αδωνις Γεωργιάδης, που ήταν επίσης, καλεσμένος στην εκπομπή «Αταίριαστοι» του ΣΚΑΪ, σχολίασε πως «μετά την άρνηση της Ελλάδας να ζητήσει διαγραφή χρέους είχαμε αρνητική αντίδραση αγορών, μετά την στροφή με κούρεμα του χρέους οι αγορές αντέδρασαν θετικά».

«Επί τέσσερα χρόνια μας κατηγορούσαν ως γερμανοτσολιάδες με επιχείρημα ότι όταν θα έκαναν επιτροπή και θα διέγραφαν το επαχθές και επονείδιστο χρέος. Ολα τελείωσαν. Η χώρα γύρισε σελίδα», πρόσθεσε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας.

«Η ΝΔ όχι απλώς ξεκίνησε τη συζήτηση για το χρέος, αλλά έχει απομειώσει το χρέος σε πραγματική αξία», επισήμανε ακόμη, με τον κ. Φίλη να απαντά πως «η σελίδα άλλαξε με τις εκλογές και την εντολή του ελληνικού λαού για διαπραγμάτευση έξω από το μνημόνιο και την Τρόικα», κατηγορώντας τη ΝΔ ότι άφησε άδεια τα ταμεία.

«Στόχος είναι μία συμφωνία-γέφυρα με κατάργηση του μνημονιου η μία άκρη, χωρίς μέτρα αλλά μεταρρυθμίσεις, όπως η καταπολέμηση της διαφθοράς, και η άλλη είναι η διαπραγμάτευση για το θέμα του χρέους», επισήμανε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, σχολιάζοντας πως λόγω της στάσης της νέας κυβέρνησης, «ξαφνικά όλος ο κόσμος μιλάει για την Ελλάδα όχι ως το μαύρο πρόβατο, αλλά ως μία δύναμη αλλαγής στην Ευρώπη».

Εγώ σας έλεγα στις αρχές Δεκεμβρίου ότι αν μας ρίξετε θα κληρονομήσει η επόμενη κυβέρνηση οικονομικά ζητήματα, απάντησε στις κατηγορίες του κ. Φίλη περί άδειων ταμείων ο κ. Γεωργιάδης.

«Κανείς δε θα είναι περισσότερο χαρούμενος από εμένα αν παταχθεί το λαθρεμπόριο. Εγώ το ξεκίνησα ως υπουργός Ναυτιλίας. Η ελληνική γραφειοκρατία είναι τόσο σύνθετη, που από το θέλω μέχρι να γίνει υπάρχει μία τεράστια απόσταση. Είναι από τα λάθη που έκανε η δική μας κυβέρνηση και μακάρι να το κάνει η νέα», σχολίασε ακόμη σχετικά με την πάταξη της φοροδιαφυγής που υπόσχεται η νέα κυβέρνηση, λέγοντας ωστόσο πως «οι υπουργοί του ΣΥΡΙΖΑ έχουν εξαγγείλει μία σειρά μέτρων. Ό,τι ακούτε από αυτά τα μέτρα ούτε να μισά να μην πιστεύετε».

«Τώρα λέει ο Βαρουφάκης δεχόμαστε έλλειμμα 1,5% κι εάν για να το πετύχουμε αυτό αναγκαστούμε να αθετήσουμε κάποιες από τις δεσμεύσεις μας, θα το κάνουμε», συνέχισε ο κ. Γεωργιάδης. «Πέντε χρόνια μας έλεγαν ότι η COSCO έβλαψε την Ελλάδα. Και τώρα ο υπουργός Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ μας λέει ότι η επένδυση είναι εξαιρετική», πρόσθεσε.

«Εχετε άγνοια κινδύνου κύριε. Δυστυχώς αργήσαμε να έρθουμε. Υπάρχουν τετελεσμένα. Προφανώς στη ΔΕΗ που δεν υπάρχουν τετελεσμένα, δεν θα υπάρξει ιδιωτικοποίηση. Στα άλλα υπάρχουν ποινικές ρήτρες», απάντησε στις αιτιάσεις του βουλευτή της ΝΔ ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Πρέπει να επιλέξετε πέρα από τις εντυπώσεις ποια είναι η βάση της κριτικής σας. Σε δυο τρεις μήνες που θα ολοκληρωθούν όλα αυτά που λέει ο ΣΥΡΙΖΑ, όπως η 13η σύνταξη, ο κατώτατος μισθός, οι συλλογικές συμβάσεις κλπ, συνέχισε ο κ. Φίλης.

«Τώρα που στις οκτώ μέρες πήγατε στην επιμήκυνση μήπως κάνατε λάθος που δεν ήσασταν με τη ΝΔ;», απάντησε ο Αδωνις, λέγοντας πως θέλουμε η χώρα να πετύχει κι αν θα κάνετε κάτι θα σας στηρίξουμε. «Αυτή η στροφή προς το ρεαλισμό είναι η μη ευγενική έκφραση της κωλοτούμπας», σχολίασε ωστόσο.
Keywords
Τυχαία Θέματα