Διαλογος κληρονομων

10:28 10/1/2016 - Πηγή: Fimotro
Αποκλειστική δημοσίευση του διαλόγου που είχε προχθές ο νεοεκλεγείς πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης με τον πρώην αρχηγό και απόμαχο Πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή στο...
πολιτικό γραφείο του δεύτερου στην οδό Σούτσου, κοντά στην αμερικανική πρεσβεία. Η συνομιλία διέρρευσε από το εν Αθήναις κλιμάκιο της CIA, που ενδιαφέρεται διακαώς για τις κρυφές σκέψεις των δύο ηγετών.
KΑΡΑΜΑΝΛΗΣ: Α, ρε μπαγάσα Κυριάκο, μας την έφερες!
ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: Μία σου και μία μου, Κώστα μου! Μία η οικογένεια σας, μία η οικογένειά μας!
KΑΡΑΜΑΝΛΗΣ: Αχ, δεν ξέρεις
πως, κατά βάθος, τα βαριέμαι όλα αυτά τα οικογενειακά… Αν το 1997 δεν με έσπρωχναν ο Βαρβιτσιώτης, οι Τσιτουρήδηδες, οι Βλάχοι και οι Καράβλαχοι, δεν θα κατέβαινα για αρχηγός…
ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: Κατέβηκες όμως, Κώστα μου, και έκλεισες το δρόμο στην αδελφούλα μου την Ντόρα…
KΑΡΑΜΑΝΛΗΣ: Δεν έχετε όμως παράπονο! Της έδωσα κοτζάμ υπουργείο Εξωτερικών, παρότι δεν είχε και πολλή σχέση με την εξωτερική πολιτική…
ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: Γιατί, εσύ είχες καμιά σχέση με την εσωτερική πολιτική και έγινες αρχηγός και Πρωθυπουργός;
KΑΡΑΜΑΝΛΗΣ: Ναι, αλλά είδες πως φέρθηκα !... Μόλις πιάστηκα στη μέση από την καρέκλα του Μαξίμου, έδωσα την Πρωθυπουργία στον αρχιμάγειρά μου Θόδωρο!
ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: Φτάνει που με θεωρούσες μισή μερίδα, σε σχέση με τον Μεϊμαράκη!
KΑΡΑΜΑΝΛΗΣ: Μη μου μιλάς για μερίδες, γιατί μου ανοίγει η όρεξη πρωινιάτικα!
ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: Για να είμαστε ξηγημένοι, ήρθα να σου πω ότι δεν θα ανεχθώ να μαγειρεύεις διάφορες λύσεις από δω και πέρα! Στο μαγειρείο της Συγγρού εγώ πια θα κάνω κουμάντο!
KΑΡΑΜΑΝΛΗΣ: Εγώ, αγόρι μου, το καταλαβαίνω. Οι δικοί μου δεν το καταλαβαίνουν!
ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: Αναφέρεσαι προφανώς στα ορφανά σου τύπου Αντώναρος, Γιώργος Βλάχος, Ευριπίδης Στυλιανίδης και λοιπά τεθλιμμένα τέκνα … Μην ανησυχείς. Θα τα υιοθετήσω εγώ αμέσως! Μόλις τους ορίσω κάπου… αναπληρωτές, θα ηρεμήσουν!
KΑΡΑΜΑΝΛΗΣ: Α, γεια σου, ρε Κυριάκο! Πάντα πίστευα πως είσαι και λίγο γιος του Κώστα Μητσοτάκη, που ακούγαμε το όνομά του με τον Προκόπη και μας ερχόταν αναγούλα… Και συγγνώμη που εκφράζομαι έτσι!
ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: Κανένα πρόβλημα! Και εμείς στην οικογένειά μας την ίδια ναυτία νοιώθαμε για σας. Άλλωστε, εγώ ήμουν ο μόνος από την κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος που δεν πήγα να ψηφίσω τον Πάκη σου για Πρόεδρο της Δημοκρατίας!
KΑΡΑΜΑΝΛΗΣ: Καμιά δουλειά δεν είναι ντροπή, Κυριάκο μου! Θα το αναγνωρίσεις και εσύ μόλις περάσει λίγος χρόνος στην παιδική χαρά που λέγεται κόμμα!
ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: Το ξέρω… Το ξέρω από τον πατέρα μου. Αρχηγός σημαίνει υδραυλικός που βάζει τα χέρια στην αποχέτευση για να την ξεβουλώσει…
KΑΡΑΜΑΝΛΗΣ: …Και μετά σκουπίζει τα χέρια του σε χρυσές πετσέτες για να δειπνήσει με ακριβά σερβίτσια…
ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: Τέλος πάντων … Έχεις να με συμβουλεύεις πώς να φερθώ απέναντι στον Τσίπρα;
KΑΡΑΜΑΝΛΗΣ: Τον Τσίπρα και τα μάτια σου! Τέτοιο μνημονιακό τον ψάχναμε στον ουρανό και τον βρήκαμε στην Κουμουνδούρου!
ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: Μα για αυτό τον φοβάμαι!… Γιατί θα μου πάρει την πελατεία!
KΑΡΑΜΑΝΛΗΣ: Εγώ τον θεωρώ πλέον μέρος της οικογένειάς μας!
ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: Α, δεν θέλω τέτοια! Σου το ξαναλέω: Θα με αφήσεις να απολαύσω την αρχηγία ! Όχι σαν τον πατέρα μου, που έχασε το ’93 από τον Ανδρέα και, επειδή δεν άντεχε την υπονόμευση, πήγε και παραιτήθηκε γιατί σπρώχνατε τον αείμνηστο Έβερτ, μέλος κι αυτός της καραμανλικής σας φαμίλιας…
KΑΡΑΜΑΝΛΗΣ: Κυριάκο μου, θα με καταλάβεις σύντομα. Όταν καλοκαθίσεις στην προεδρία του κόμματος και αύριο μεθαύριο στρογγυλοκαθίσεις στην Πρωθυπουργία, θα θες κι εσύ να σε κληρονομήσει ένα παιδί σου, και έχεις τρία, γερά να ’ναι! Έμαθα ότι ο γιος είναι δεκαεξάρης… Εύχομαι γρήγορα να σε διαδεχθεί!
ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: Γιατί τέτοια πρεμούρα;
KΑΡΑΜΑΝΛΗΣ: Γιατί έχω κι εγώ γιο στο δημοτικό και ζω για να τον καμαρώσω να διαδεχθεί το γιο σου! Πιστεύω πολύ στο θεσμό της οικογένειας, Κυριάκο μου!

(ΑΠΟ ΤΟ ΣΑΤΙΡΙΚΟ … ΞΕΚΑΡΦΩΜΑ, ΣΤΟ ΚΑΡΦΙ, 16-17 / 1/16 )
Keywords
Τυχαία Θέματα