Ολοι στην ευρωπη ρωτουν τον κουμουτσακο

16:30 7/1/2015 - Πηγή: Fimotro
Σε όλη την Ευρώπη ψάχνουν το τι συμβαίνει στην Ελλάδα. Στο πλαίσιο αυτό, αναζητούν αξιόπιστες πηγές προκειμένου να αντλήσουν πληροφορίες. Η γερμανική εφημερίδα "Die Welt" επέλεξε να μιλήσει με τον Γιώργο Κουμουτσάκο, έναν...από τους ελάχιστους πολιτικούς με σημαντική διεθνή εμπειρία (εκπρόσωπος ΥΠΕΞ, ευρωβουλευτής) προκειμένου να τον ρωτήσει σχετικά με το ενδεχόμενο εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη. "Εμείς πρέπει να καταλάβουμε ότι η Ευρωζώνη δεν εκβιάζεται
και η Ευρώπη πρέπει να καταλάβει ότι και η Ελλάδα δεν εκβιάζεται" τόνισε ο υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ στη Β' Αθηνών.

"Το υποθετικό σενάριο ενδεχόμενης εξόδου της Ελλάδας από την ‘ευρωζώνη’ έχει δύο πτυχές. Τη θεσμική-νομική και την ουσιαστική. Όπως γνωρίζετε, θεσμικά και νομικά κάτι τέτοιο δεν προβλέπεται από τις Συνθήκες. Ουσιαστικά, όμως, ουδείς μπορεί να αποκλείσει ότι λανθασμένες πολιτικές και αποφάσεις, όπως αυτές που προβάλλονται από την ακραία αντιπολίτευση του ΣΥΡΙΖΑ και από άλλες ανεύθυνες πολιτικές δυνάμεις, μπορεί να οδηγήσουν την ελληνική οικονομία σε μια απελπιστική κατάσταση, που θα ισοδυναμούσε με απόρριψη της Ελλάδας από την ευρωζώνη.

Οι στιγμές είναι κρίσιμες. Ειδικά η περίοδος πριν από τις εκλογές είναι πολύ ευαίσθητη. Γι’ αυτό κάποιοι στην Ελλάδα οφείλουν να κατανοήσουν ότι η ευρωζώνη δεν εκβιάζεται. Αλλά και κάποιοι στην Ευρώπη οφείλουν να καταλάβουν ότι ούτε η Ελλάδα, μια χώρα εταίρος και σύμμαχος, θα πρέπει να εκβιάζεται".
Keywords
Τυχαία Θέματα