Ολι ρεν : δεν τελειωσε ακομα η κριση

15:02 15/8/2013 - Πηγή: Fimotro

Μπορεί, έστω και ασθενικά, η Ευρωζώνη να επιστρέφει στην ανάπτυξη, καθώς έπειτα από έξι τρίμηνα ύφεσης «έτρεξε» με ρυθμό 0,3%, ο Ευρωπαίος επίτροπος Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων ήταν κάθετος. «Να μη...
πιστέψει κανείς ότι η κρίση τελείωσε», ξεκαθάρισε ο Όλι Ρεν, σημειώνοντας ωστόσο πως τα στοιχεία για την ανάπτυξη δικαιώνουν τη λιτότητα.

Παράλληλα έκανε λόγο για βαθμιαία ανάκτηση της δυναμικής της οικονομίας της Ευρωζώνης, μετά την ανακοίνωση των στοιχείων για την ανάπτυξη του β΄ τριμήνου του 2013, καθώς η ανάπτυξη της τάξης του 0,3% αποδείχθηκε υψηλότερη της αρχικής
πρόβλεψης που έκανε λόγο για ρυθμό της τάξης του 0,2%.

Βέβαια αυτά ο Ευρωπαίος επίτροπος αρμόδιος για Οικονομικές και Νομισματικές Υποθέσεις σημείωσε ότι θα ήταν πρόωρο να συμπεράνει κανείς ότι η κρίση χρέους έχει φτάσει στο τέλος της, καθώς τα κράτη του ευρώ έχουν ακόμη σημαντικά εμπόδια να υπερβούν.

Όπως υποστηρίζει, τα εν λόγω στοιχεία δικαιώνουν τις θεμελιώδεις αρχές που διέπουν τη στρατηγική αντιμετώπισης της κρίσης. Πρόκειται για ένα μείγμα πολιτικής που περιλαμβάνει την εδραίωση μιας κουλτούρας σταθερότητας και την επιδίωξη διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων με γνώμονα τη στήριξη της ανάπτυξης και της απασχόλησης.
Keywords
Τυχαία Θέματα