Ολγα κεφαλογιαννη: αναξαμψη στον τουρισμο σε δυο χρονια

23:14 4/12/2012 - Πηγή: Fimotro

Την «επιστράτευση» του ΕΣΠΑ σε δράσεις που προωθούνται για την ενίσχυση του τουρισμού, καθώς και σειρά διαρθρωτικών αλλαγών βάσει εθνικού σχεδίου ανάπτυξης του ελληνικού...
τουρισμού, παρουσίασε η υπουργός Τουρισμού κυρία Ολγα Κεφαλογιάννη στις εργασίες του συνεδρίου «Η Ελληνική Οικονομία» που διοργανώνει για 23η χρονιά το Ελληνο-Aμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο.

«Είμαστε αισιόδοξοι πως η ανάκαμψη στον χώρο του τουρισμού μπορεί να επιτευχθεί μέσα στα επόμενα δύο χρόνια» τόνισε η υπουργός, προσθέτοντας
ότι ο τουρισμός «μπορεί να προσελκύσει πολύ σύντομα σοβαρές επενδύσεις σε ολόκληρη τη χώρα», ενώ δήλωσε αισιόδοξη ότι το 2013 «μπορούμε να καταγράψουμε σημαντική άνοδο».

Με την υποστήριξη του ΕΣΠΑ το υπουργείο προωθεί την ανάπλαση του Φαληρικού Ορμου με την δημοπράτηση των έργων ανάπλασης και τη δημιουργία Συνεδριακού Κέντρου, που θα συστεγάσει συμπληρωματικές εγκαταστάσεις, όπως τη Λυρική Σκηνή, την Εθνική Βιβλιοθήκη και το Οικολογικό Πάρκο. «Ο πολιτισμός της Αττικής επιστρέφει στη θάλασσα, ανοίγει πάλι στον αρχαίο θαλάσσιο δρόμο, δίνοντας ζωή σε μια εγκαταλειμμένη εγκατάσταση», δήλωσε η κυρία Κεφαλογιάννη.

Μεταξύ των δράσεων είναι η ολοκλήρωση της σύστασης Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης Δράσεων Τουρισμού, η υλοποίηση επενδυτικών σχεδίων στον Πράσινο Τουρισμό, τον Εναλλακτικό Τουρισμό και τον Εναλλακτικό Τουρισμό αποκλειστικά για νέους, ενώ προχωράνε τα σχέδια των προγραμμάτων κατάρτισης ανθρωπίνου δυναμικού σε θέματα τουρισμού.
Keywords
Τυχαία Θέματα