''οκτω στις δεκα μικρομεσαιες επιχειρησεις ειναι αποκλεισμενες απο το τραπεζικο συστημα''...

08:38 23/9/2014 - Πηγή: Fimotro
Λύσεις στο πρόβλημα ασφυκτικό πρόβλημα ρευστότητας που αντιμετωπίζουν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις ζήτησαν και πρότειναν εκπρόσωποι ...
του επιχειρηματικού κόσμου, σε συνάντηση που είχαν με τον υπουργό Ανάπτυξης.

Όπως δήλωσε ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ Γιωργός Καββαθάς, συζητήθηκε και η πρόταση να μετατραπουν σε αναπτυξιακές τράπεζες οι υφιστάμενες συνεταιριστικές και το ΕΤΕΑΝ.

Σύμφωνα
με τον κύριο Καββαθα, το 80% των μικρομεσαίων είναι σήμερα αποκλεισμένες από τον τραπεζικό δανεισμό. Το χαρακτήρισε μάλιστα διαρθρωτικό πρόβλημα που ισχύει διαχρονικά καθώς, σύμφωνα με έρευνα, το 50% των μικρομεσαίων δεν πήγαινε καν στην τράπεζα και προ Κρίσης

Ο κύριος Δένδιας δήλωσε πως η κυβέρνηση μελετά τη δημιουργία μιας Αναπτυξιακής Τράπεζας "που θα καλύψει τα κενά που υπάρχουν στην αγορά, όπως στη τραπεζική χρηματοδοτηση. Θα το συζητήσουμε, ζήτησα στοιχεία, η κυβέρνηση δεν είναι αρνητικό, εφόσον οδηγεί σε ένα βιώσιμο μοντέλο".

Ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ τόνισε πως είναι μύθος ότι στην Ελλάδα υπάρχουν υπερβολικά πολλές μικρομεσαίες. «Το 99,6% είναι μικρομεσαίες και στη Γερμανία 97%, αν και στην Ελλάδα υπάρχουν πολύ περισσότερες μικρές και πολύ μικρές. Λόγω ανεργίας πολλοί ανοίγουν μία επιχείρηση» ανέφερε, αλλά ενώ το 50% έκλεινε σε 5-7 χρόνια, τώρα πλέον κλείνει σε 6-12 μήνες, συμπαρασύροντας και άλλες επιχειρήσεις σε λουκέτα.
Keywords
Τυχαία Θέματα