Οηε: στοχο των δυναμεων ασαντ εχουν αποτελεσει και παιδια

19:34 28/3/2012 - Πηγή: Fimotro
Τα παιδία αποτελούν συστηματικά στόχο των συριακών δυνάμεων ασφαλείας, ισχυρίζεται η επικεφαλής ανθρωπίνων δικαιωμάτων του ΟΗΕ, Νάβι Πιλάι. Μιλώντας στο BBC δηλώνει εξαιρετικά ανήσυχη για την τύχη εκατοντάδων παιδιών τα οποία υποστηρίζει ότι...
κρατούνται αιχμάλωτα από τις δυνάμεις του Άσαντ.
Η Πιλάι δηλώνει ακόμα πως οι σκοτωμοί και οι παράνομες κρατήσεις άμαχου πληθυσμού θα μπορούσαν να τερματιστούν με απόφαση του προέδρου Άσαντ, θεωρώντας τον πρώτο υπεύθυνο για
την αιματοχυσία στη χώρα.
«Ο πρόεδρος Άσαντ θα πρέπει να οδηγηθεί ενώπιον της δικαιοσύνης για τις απάνθρωπες πράξεις των δυνάμεών του», ισχυρίζεται η Πιλάι. «Οι περισσότερες εγκληματικές πράξεις του στρατού δεν είναι δυνατόν να πραγματοποιήθηκαν χωρίς προηγούμενη εντολή ή έστω συγκατάθεση του καθεστώτος».
Υπενθυμίζεται ότι εχθές, Τρίτη, η κυβέρνηση του Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ-Άσαντ αποδέχτηκε το ειρηνευτικό σχέδιο των έξι σημείων του ειδικού απεσταλμένου του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών και του Αραβικού Συνδέσμου, Κόφι Ανάν.
Ωστόσο, σε δηλώσεις τους, τόσο η αμερικανίδα ΥΠΕΞ, όσο και ο εκπρόσωπος του Ανάν παραμένουν επιφυλακτικοί.
Κλίντον: Από πράξεις του και όχι λόγια θα κριθεί ο πρόεδρος Άσαντ
Η Χίλαρι Κλίντον δήλωσε πως ο Άσαντ θα κριθεί από τις πράξεις του και όχι τα λόγια του.«Έχοντας υπόψη ότι ο σύρος πρόεδρος έχει ιστορικό σε υποσχέσεις τις οποίες δεν τιμάει, η δέσμευσή του στο σχέδιο Ανάν θα πρέπει να συνοδευτεί από συγκεκριμένες πράξεις μέσα στο προσεχές διάστημα».
«Εάν επιθυμεί να δώσει τέλος σε αυτό το μελανό σημείο της ιστορίας του συριακού έθνους ας το αποδείξει στην πράξη, δίνοντας άμεσα εντολή στις δυνάμεις του να σταματήσουν τη βία και να αποσυρθούν από τις κατοικημένες περιοχές», δήλωσε επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας.
Επίσημο αντιπρόσωπο αναγνωρίζει η πλειοψηφία των αντικυβερνητικών δυνάμεων το Εθνικό Συριακό Συμβούλιο
Στο μεταξύ, επίσημος αντιπρόσωπος του συριακού λαού αναγνωρίστηκε το Εθνικό Συριακό Συμβούλιο από την πλειοψηφία των εκπροσώπων της συριακής αντιπολίτευσης που συνεδρίασαν εχθές στην Κωνσταντινούπολη.
Την Κυριακή αναμένεται να πραγματοποιηθεί στην Κωνσταντινούπολη νέα διάσκεψη των «Φίλων της Συρίας».
Keywords
Τυχαία Θέματα