''οι θεσμοι εχουν εμμονη με τις ομαδικες απολυσεισ''...

21:30 16/5/2015 - Πηγή: Fimotro
Ο Διεθνής Οργανισμός Εργασίας (ILO) χαιρετίζει την νομοθετική πρωτοβουλία της κυβέρνησης για την αποκατάσταση...
των συλλογικών διαπραγματεύσεων αναφέρει σε δηλώσεις του ο υπουργός Εργασίας κ. Πάνος Σκουρλέτης.

Ο κ. Σκουρλέτης, που επισκέφθηκε την Παρασκευή τον επικεφαλής του ILO στη Γενεύη κ. Guy Ryder επεσήμανε ότι η θετική προσέγγιση του οργανισμού είναι πολύ σημαντική καθώς συμπίπτει με την εξέλιξη της διαπραγμάτευσης στα εργασιακά.
Σημειώνει επίσης ότι και οι θεσμοί που συζητούν το θέμα των εργασιακών με την ελληνική κυβέρνηση θα διαπιστώσουν ότι διαμορφώνεται ένα μέτωπο συμπαράστασης στη διεθνή κοινότητας στην πρωτοβουλία της κυβέρνησης για την αποκατάσταση των συλλογικών διαπραγματεύσεων.

Ο υπουργός Εργασίας επεσήμανε ακόμη ότι υπάρχει εμμονή των εκπροσώπων των θεσμών στις ομαδικές απολύσεις που όμως αποτελούν κόκκινη γραμμή για την ελληνική κυβέρνηση.

Από την πλευρά του το ILO σε ανακοίνωσή του, τόνισε ότι στη συνάντηση έγινε εποικοδομητική ανταλλαγή απόψεων, χαιρέτησε την πρωτοβουλία του υπουργείου εργασίας για την επαναφορά του κοινωνικού διαλόγου και εμφανίστηκε διατεθειμένο να συνεχίσει τις προσπάθειες και σε άλλους τομείς προτεραιότητας για τη βελτίωση της αγοράς εργασίας στην Ελλάδα.
Keywords
Τυχαία Θέματα