Οι προσωπικοι εγωϊσμοι φωφησ-σταυρου γκρεμιζουν το εγχειρημα της κεντροαριστσερας

08:41 28/6/2016 - Πηγή: Fimotro
Κλεινει οριστικά την πόρτα στην κυβέρνηση για στήριξη του εκλογικού νόμου ο Σταύρος Θεοδωράκης, σύμφωνα με όσα είπε στην ομιλία του στην κοινοβουλευτική ομάδα του Ποταμιού, όπου παράλληλα...
μίλησε και για την προσπάθεια ανασύνταξης της Κεντροαριστεράς, με αρχηγό εκλεγμένο από τη βάση.

Ο επικεφαλής του Ποταμιού χαρακτήρισε τις προτάσεις Τσίπρα για τον εκλογικό νόμο ως «σύμφωνο ακυβερνησίας, το οποίο δεν θα συνυπογράψει» το κόμμα του, όπως είπε χαρακτηριστικά, καλώντας και τις άλλες παρατάξεις της αντιπολίτευσης
«να αναλάβουν τις ευθύνες τους».

«Δεν μπορεί να γεμίσει η Βουλή με δημαγωγούς μιας χρήσης», σχολίασε ο κ. Θεοδωράκης.

Πρότεινε συγκεκριμένα τη διατήρηση του πλαφόν του 3%, ψήφο στα 17 και τους ομογενείς και υποστήριξε ότι η απλή αναλογική, όπως τη θέλει ο Αλέξης Τσίπρας, «σε λίγα χρόνια θα γίνει σούπερ».

Για την Κεντροαριστερά, ο επικεφαλής του Ποταμιού σημείωσε ότι «θα πρέπει να αναμετρηθούν όλες οι απόψεις και ότι ο νέος αρχηγός να μας οδηγήσει στο συνέδριο. Χρειαζόμαστε μια δυναμική ηγεσία, μόνο έτσι δεν θα καταντήσουμε μια έρημη χώρα. Πρέπει να δείξουμε ότι η πολιτική μας είναι μια πράξη». Επανέλαβε ότι υπάρχουν πολλές διαφορές με την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, ενώ εξαπέλυσε νέα επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας ότι «σκότωσε την ελπίδα».

Σε οργισμένο ύφος απάντησε στον Σταύρο Θεοδωράκη το ΠΑΣΟΚ, τόσο για το θέμα των ζυμώσεων στην Κεντροαριστερά όσο και για τη στάση του απέναντι στον εκλογικό νόμο.

«Το νέο που επικαλείται δεν έρχεται με λαϊκισμό. Τις υποδείξεις σχετικά με τον εκλογικό νόμο, να τις κρατήσει ο κ. Θεοδωράκης για το κόμμα του και τους βουλευτές του», αναφέρεται σε ανακοίνωση της Χαριλάου Τρικούπη, όπου προστίθεται ότι «κρατάμε για σήμερα ότι αποδέχεται την πρότασή μας για εκλογή του επικεφαλής της νέας Παράταξης από τον λαό».

«Ο ενιαίος φορέας είναι ο τελικός στόχος όλων μας. Τα μεταβατικά βήματα –όπως από την αρχή της πρωτοβουλίας μας έχουμε προσδιορίσει - δεν πρέπει να είναι μετέωρα, απαιτούν συνεννόηση, καθαρές και όχι θολές απόψεις, και θα συζητηθούν και συνδιαμορφωθούν μεταξύ όλων των συμμετεχόντων», συνεχίζει η ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ, η οποία είναι ιδιαιτέρως επικριτική απέναντι στον επικεφαλής του Ποταμιού και σε ό,τι αφορά τη στάση του για τις αστικές συγκοινωνίες:

«Του συνιστούμε πριν γίνει συνήγορος θέσεων της Δεξιάς, να διαβάσει τις προτάσεις της Δημοκρατικής Συμπαράταξης. Εκτός εάν θέλει να μας πει ότι οι αστικές συγκοινωνίες που σε όλες σχεδόν τις πρωτεύουσες της Ευρώπης είναι δημόσιες ή δημοτικές, στην Αθήνα πρέπει να δοθούν σε κερδοσκοπικά συμφέροντα. Αλλιώς ας αφήσει τις διαστρεβλώσεις για τα παπαγαλάκια της ΝΔ. Το «νέο», που επικαλείται δεν έρχεται με τον λαϊκισμό», καταλήγει.
Keywords
Τυχαία Θέματα