Οι κορυφαίοι της ελληνικής επιχειρηματικότητας του 2017…

«Μετά από 9 χρόνια κρίσης, πρέπει να υπάρξουν πόροι για την αποκατάσταση του κοινωνικού ιστού, να αντιμετωπιστεί η ακραία φτώχεια, να στηριχθούν οι άνεργοι και οι οικονομικά αδύναμοι. Αυτό όμως δεν μπορεί να γίνει με τα περισσεύματα ενός πρωτογενούς πλεονάσματος, που προκύπτει από την υπερφορολόγηση. Ούτε με επιδοτούμενες θέσεις εργασίας στο δημόσιο. Ο μόνος τρόπος για να φθάσουν περισσότεροι πόροι στην κοινωνία, είναι να παραχθούν μέσα από νέες επενδύσεις που θα δημιουργήσουν θέσεις εργασίας και εισοδήματα, αυξάνοντας παράλληλα τη φορολογική ύλη και τα έσοδα του ασφαλιστικού συστήματος».

Αυτό

υπογράμμισε ο πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών Κωνσταντίνος Μίχαλος κατά την εκδήλωση απονομής των «Βραβείων ΕΒΕΑ 2017».

Τα βραβεία απονέμονται από το επιμελητήριο σε επιχειρήσεις και επιχειρηματίες, που κατά το περασμένο έτος επέδειξαν αξιόλογη επιχειρηματική δραστηριότητα και όπως σημείωσε ο πρόεδρος «οι ιστορίες επιτυχίας που βρίσκονται πίσω από κάθε κατηγορία βραβείων επιβεβαιώνουν ότι η επιχειρηματικότητα στην Ελλάδα έχει και παρόν και μέλλον αλλά χρειάζεται να προωθηθούν άμεσα οι διαρθρωτικές αλλαγές».

Ο κ. Μίχαλος, ανέφερε κατά την εναρκτήρια ομιλία του:

«Η αλήθεια είναι ότι όλες οι κυβερνήσεις των τελευταίων ετών, σε μικρότερο ή μεγαλύτερο βαθμό, φοβήθηκαν τις δύσκολες μεταρρυθμίσεις. Πριν από ένα μήνα περίπου, από το βήμα της ΔΕΘ, ακούσαμε τον πρωθυπουργό και τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, να τονίζουν την ανάγκη προσέλκυσης επενδύσεων, για να μπορέσει η χώρα να βγει από την κρίση.

Το γεγονός ότι υπάρχει πολιτική σύγκλιση σε αυτό το θέμα, είναι σαφώς ευχάριστο.

Πέρα από τα λόγια όμως, χρειάζονται και πράξεις. Αν θέλετε να φέρετε επενδύσεις, θέσεις εργασίας και ανάπτυξη στη χώρα, οι προτεραιότητες είναι ξεκάθαρες:

– Μειώστε τη φορολογία και τις ασφαλιστικές εισφορές
– Ολοκληρώστε τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, τώρα.
– Τολμήστε τη ριζική αναμόρφωση της Δημόσιας Διοίκησης
– Αντιμετωπίστε την πολυνομία και την κακονομία, τώρα.
– Δώστε στη Μικρομεσαία Επιχείρηση εργαλεία και κίνητρα για να επενδύσει στην καινοτομία και στην εξωστρέφεια.
– Τολμήστε να απαλλάξετε τα πανεπιστήμια από το κρατικό μονοπώλιο, ανοίξτε δρόμους συνεργασίας με τον ιδιωτικό τομέα, για την χρηματοδότηση της έρευνας και την αξιοποίηση της καινοτομίας».

Τα βραβεία

Οι επιχειρηματίες και οι επιχειρήσεις που βραβεύθηκαν είναι οι εξής:

– Βραβείο Εξαγωγικής Δραστηριότητας – Διεθνούς Παρουσίας KLEEMANN. Αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες εταιρίες ανελκυστήρων στην Ευρωπαϊκή και Διεθνή αγορά, με εργοστάσια παραγωγής σε Ελλάδα, Κίνα και Σερβία και με δύο γραμμές συναρμολόγησης σε Ρωσία και Τουρκία. Η τοπική παρουσία του Ομίλου σε 15 χώρες (όπως Αυστραλία, Ηνωμένο Βασίλειο, Γερμανία, Ρουμανία, Πολωνία, Γαλλία κλπ) συμβάλλει στη βέλτιστη εξυπηρέτηση των τοπικών αγορών και των ευρύτερων περιοχών. Με ένα δίκτυο πωλήσεων σε περισσότερες από 100 χώρες, οι διεθνείς πωλήσεις του Ομίλου ξεπερνούν το 90% του συνόλου των πωλήσεών της.

– Βραβείο Έρευνας – Καινοτομίας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης: ΒΙΑΝΕΞ Α.Ε. – Εταιρεία του Ομίλου Γιαννακόπουλου. Με στόχο την περαιτέρω ανάπτυξη και τη συμβολή στην επιστημονική έρευνα, η ΒΙΑΝΕΞ έχει ιδρύσει θυγατρική εταιρεία, με αντικείμενο τη σύνθεση νέων μορίων για την αντιμετώπιση διαφόρων ασθενειών.

Υπενθυμίζεται ότι διαθέτει τέσσερα state-of-the-art, εξειδικευμένα εργοστάσια, με εξαιρετικές παραγωγικές δυνατότητες σε όλο το φάσμα της παραγωγής φαρμάκου, ενώ αναβαθμίζει συνεχώς το εύρος των παρεχόμενων υπηρεσιών επενδύοντας σε τεχνολογικό εξοπλισμό. Η εταιρεία απασχολεί σήμερα 1.100 άτομα, στην πλειονότητά τους υψηλής επιστημονικής ειδίκευσης, επενδύει στη συνεχή εκπαίδευση και κατάρτιση του προσωπικού ενώ ο τομέας των εξαγωγών αποτελεί στρατηγική επιλογή για την εταιρεία με το 60% της παραγωγής της να προορίζεται για εξαγωγή, σε 30 χώρες παγκοσμίως.

– Βραβείο Επώνυμου Προϊόντος: Τρικαλινός Αυγοτάραχο. Οι σπουδαιότεροι και πιο διακεκριμένοι σεφ του πλανήτη σε πάνω από 36 χώρες, μοιράζονται το ίδιο συστατικό, δημιουργούν ευφάνταστα πιάτα και νόστιμες συνταγές με το Αυγοτάραχο Τρικαλινός επιβεβαιώνοντας την πεποίθηση του παραγωγού του ότι «τα σπουδαία προϊόντα δε γνωρίζουν σύνορα, αλλά γίνονται το όχημα για να ταξιδέψει ο γαστρονομικός πολιτισμός της πατρίδας μας στα πέρατα του κόσμου».

– Βραβείο Περιβάλλοντος και Πράσινης Ανάπτυξης: Re.De-Plan A.E. Consultants. Ειδικεύεται στην παροχή υπηρεσιών Project Management και τεχνικού συμβούλου στη δημόσια και ιδιωτική οικονομία. Έχει εξειδίκευση σε έργα ανάπτυξης επιχειρηματικών πάρκων και γενικότερα στα έργα οργάνωσης και πολεοδόμησης υποδοχέων για τη βιομηχανία, την εφοδιαστική αλλά και τον τουρισμό, με όρους σύγχρονης και ανταγωνιστικής επιχειρηματικής ανάπτυξης.

– Βραβείο Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης: ΟΠΑΠ ο οποίος αποτελεί διαχρονικά σταθερό υποστηρικτή της ελληνικής κοινωνίας και οικονομίας. Με εστίαση στη νέα γενιά, η στρατηγική Εταιρικής Υπευθυνότητας της εταιρείας βασίζεται στους πυλώνες της υγείας, του αθλητισμού και της απασχόλησης, εξυπηρετώντας ουσιαστικές ανάγκες και υλοποιώντας αποτελεσματικές παρεμβάσεις
.
– Βραβείο αύξησης της Απασχόλησης: B & F ΑΒΕΕ ΕΝΔΥΜΑΤΩΝ. Τα τελευταία έτη, παρά την κρίση στην οικονομία, ο όμιλος κατάφερε να αυξήσει τις πωλήσεις του, να διευρύνει το δίκτυο του και να δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας, με την ίδρυση νέων καταστημάτων και κατ’ επέκταση την πρόσληψη νέων υπαλλήλων, κάτι που προκύπτει κοιτώντας τους τελευταίους ετήσιους κύκλους εργασιών και την αύξηση της απασχόλησης: Έτος 2015 ( κύκλος εργασιών 56,5 εκ. ευρώ – 628 εργαζόμενοι), έτος 2016 (κύκλος εργασιών 62,8 εκ. ευρώ – 875 εργαζόμενοι).

– Βραβείο Ηλεκτρονικής Επιχειρηματικότητας: Skroutz AE. Αποτελεί την 1η σε επισκεψιμότητα ιστοσελίδα στην Ελλάδα με 6,5 εκατομμύρια μοναδικούς επισκέπτες κάθε μήνα. Η εταιρεία έχει επεκτείνει τις δραστηριότητές της και στο εξωτερικό με το αδελφό website www.alve.com στην τούρκικη αγορά, ενώ έχει παρουσία και στο Ηνωμένο Βασίλειο από το 2015 με το www.scrooge.co.uk. Σήμερα, απασχολεί περισσότερους από 140 εργαζόμενους και ο καταγεγραμμένος κύκλος εργασιών για το 2016 ανήλθε σε 7,5εκατ ευρώ.

– Βραβείο Νέου Επιχειρηματία: Κ. & Γ. Δάβαρης-evermore cruises. Η εταιρεία ιδρύθηκε τον Απρίλιο του 2013 από τους Κωνσταντίνο και Γεώργιο Δάβαρη με σκοπό να αναπτύξει και να αναβαθμίσει σε επίπεδο της μονοήμερης κρουαζιέρας στον Σαρωνικό, ναυλώνοντας αρχικά πλοίο μήκους 42 μέτρων και χωρητικότητας 334 επιβατών. Κατά την διάρκεια του πρώτου χρόνου λειτουργίας της μετέφερε περίπου 6.800 επιβάτες. Έκτοτε απολαμβάνει αύξηση επιβατών άνω του 50% σε ετήσια βάση, και επένδυσε σε νέο πλοίο υπερσύγχρονων προδιαγραφών, το COSMOS (πρώην ΜΥΚΗΝΑΙ) και η περαιτέρω ανάπτυξη της επιτρέπει να προβλέπει την επίτευξη του στόχου των 125.000 επιβατών για το 2017.

– Βραβείο Αναπτυσσόμενης ΜΜΕ: Carpo. Η εταιρεία ιδρύθηκε το 1991 στην Αθήνα και δραστηριοποιείται στην εισαγωγή, επεξεργασία, τυποποίηση και εμπορία ξηρών καρπών και αποξηραμένων φρούτων. Aπασχολεί 150 εργαζομενους σε Ελλάδα και εξωτερικό, διαθέτει σύγχρονη καθετοποιημένη παραγωγική μονάδα και ιδιόκτητο στόλο οχημάτων διανομής. Τα τελευταία έξι χρόνια υλοποιήθηκε πρόγραμμα επέκτασης της εταιρείας στο χώρο της λιανικής με την ανάπτυξη ενός καινοτομικού concept καταστημάτων όπου συνδυάζονται οι κατηγορίες προϊόντων: ξηροί καρποί, σοκολάτα και καφές.

– Βραβείο νεοφυούς Επιχειρηματικότητας: NanoViis. Ιδρύθηκε πριν από περίπου 2 χρόνια και κατάφερε να δημιουργήσει αμιγώς ελληνικά καινοτόμα προϊόντα, φιλικά στο περιβάλλον με ιδιαίτερες χημικές και μηχανικές ιδιότητες που ανοίγουν νέες συναρπαστικές προοπτικές σε πολλούς τομείς (περιβαλλοντικές εφαρμογές, ιατρική, βιομηχανικές διεργασίες).

– Βραβείο Αυτοδημιούργητου Επιχειρηματία: Στέλιος Κανάκης. Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1947. Είναι ιδρυτής, πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου και διευθύνων σύμβουλος της εισηγμένης, από το 2002, στο Χρηματιστήριο Αθηνών, Ανώνυμης Εταιρείας «ΣΤΕΛΙΟΣ ΚΑΝΑΚΗΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΡΩΤΩΝ ΥΛΩΝ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗΣ, ΑΡΤΟΠΟΙΙΑΣ ΚΑΙ ΠΑΓΩΤΟΥ». Η δραστηριοποίησή του στον τομέα των πρώτων υλών χρονολογείται από το 1969, όταν ξεκίνησε την ενασχόλησή του στην οικογενειακή επιχείρηση του πατέρα του Δημητρίου Κανάκη στη Ν. Χαλκηδόνα Αττικής, με αντικείμενο την παραγωγή λιπαρών. Σήμερα η εταιρεία αντιπροσωπεύει και διανέμει αποκλειστικά 28 από τους πιο φημισμένους διεθνείς οίκους παραγωγής πρώτων υλών σε Ελλάδα, Κύπρο, Βουλγαρία, Αλβανία, Κόσοβο και FYROM.

– Βραβείο Επιχείρηση και Παράδοση: Μύλοι Λούλη. Η ιστορία της εταιρείας ξεκινά από το 1782, διοικείται σήμερα από την 7η γενιά της οικογένειας Λούλη και βρίσκεται στην πρώτη θέση της Ελληνικής αλευροβιομηχανίας σε αλέσεις, πωλήσεις και τεχνολογία. Κατέχει το 25% του εγχώριου μεριδίου αγοράς των επαγγελματικών αλεύρων, ενώ εξάγει σε 10 χώρες.

Στην εκδήλωση παρέστη ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Ν.Παππάς, ο πρώην πρωθυπουργός Κ.Καραμανλής, η πρώην πρόεδρος του Αρείου Πάγου Βασιλική Θάνου, η Περιφερειάρης Αττικής Ρένα Δούρου, ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Κωστής Χατζηδάκης, η τομεάρχης Οικονομίας και Ανάπτυξης της ΝΔ, Ντόρα Μπακογιάννη κ.α.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Keywords
κωνσταντινος μιχαλος, ξηροι καρποι, ντορα μπακογιαννη, αθηνα, μιχαλος, εβεα, ελλαδα, ΔΕΘ, kleemann, ρωσία, γαλλια, βιανεξ, εταιρεία, θυγατρική, σεφ, project, οπαπ, νέα, αβεε, skroutz, cruises, cosmos, μμε, σοκολατα, αμιγώς, εμπορικη, κυπρος, fyrom, νεα δημοκρατια, χατζηδακης, απε, μπε, κινηση στους δρομους, χρηματιστηριο, σταση εργασιας, φορολογικη δηλωση 2011, Καλή Χρονιά, κοινωνικος τουρισμος, φορολογια 2013, κοινωνια, ρενα δουρου, δουρου, kleemann, χωρες, ρωσία, το θεμα, αλβανια, αυστραλια, βημα, βουλγαρια, γερμανια, εμπορικη, εργαλεια, ηνωμενο βασιλειο, θεμα, ιατρικη, κινα, μμε, οικονομια, προγραμμα, ρουμανια, σεφ, το βημα, υλη, φτωχεια, fyrom, αβεε, αγορα, αυξηση, αμιγώς, απε, βιανεξ, βιανεξ α.ε, βρισκεται, γεγονος, γινει, γινονται, δαβαρης, δημοσιο, δικτυο, ευχαριστο, ευρω, υπαρχει, εκπαιδευση, εργα, εξι, εξυπηρετηση, εξωστρεφεια, επενδυσεις, ερευνα, εστιαση, εταιρεία, ετη, ετων, ετος, εφαρμογες, τεχνολογια, ιδιο, ιδρυση, θεσεις εργασιας, θυγατρική, θυγατρικη εταιρεια, ομιλια, καφες, κυκλος, κοσοβο, κρατικο, λογια, νεα γενια, νεες θεσεις εργασιας, ντορα, ομιλος, οχηματων, οχημα, περιβαλλον, πιατα, πλοιο, πολωνια, πωλησεις, σερβια, τουρκια, τολμηστε, φορολογικη, φορολογια, χρηματιστηριο αθηνων, κωνσταντινος, art, cosmos, cruises, ελληνικα, χωρα, project, θανου, θεσεις, υγειας, ξεκινησε
Τυχαία Θέματα