''οι κοκκινες γραμμες σημαινουν δημοκρατια, αλλα με τα λεφτα των αλλων''...

18:16 5/5/2015 - Πηγή: Fimotro
Τρεις μήνες μετά την εκλογική νίκη, ο ΣΥΡΙΖΑ επιμένει στις ίδιες «κόκκινες γραμμές» και, παρά το γεγονός ...
ότι υπήρχε η ελπίδα να υπάρξει κάποια πρόοδος στις εντατικές διαπραγματεύσεις του Σαββατοκύριακου, αυτό δεν φαίνεται να συνέβη.

Όπως γράφει στο Forbes ο αρθρογράφος Tim Warstall, οι «κόκκινες γραμμές» στις οποίες επιμένει ο ΣΥΡΙΖΑ, κατά το Eurogroup πρέπει οπωσδήποτε να υπερπηδηθούν. Συγκεκριμένα,
ο ΣΥΡΙΖΑ επιμένει ότι το κράτος πρόνοιας πρέπει να γίνει πιο γενναιόδωρο, κάτι που είναι εντελώς απαράδεκτο για τους πιστωτές.

Οι συνομιλίες μεταξύ Ελλάδας - πιστωτών έχουν βρεθεί σε τέλμα, μετά την αποτυχία να βρεθεί η «χρυσή τομή» στις μεταρρυθμίσεις ώστε να ξεκλειδώσει η δόση και να διασφαλιστεί η παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ.

Ο κ. Σακελλαρίδης δήλωσε κατά το πρώτο briefing της Δευτέρας σίγουρος ότι θα επέλθει συμφωνία, ακόμα και με την αμετακίνητη στάση του ΔΝΤ σε ό,τι αφορά τις μεταρρυθμίσεις στα εργασιακά.

Ο αρθρογράφος υποστηρίζει ότι το Eurogroup και το ΔΝΤ βλέπουν αυτές τις δυσκολίες ως μια ευκαιρία να πιέσουν για μεταρρυθμίσεις στη μικροοικονομία. Κι αυτό γιατί θεωρούν ότι η αποπληρωμή του χρέους δεν είναι απλώς θέμα ενός αρκετά μεγάλου ΑΕΠ.

Διαβάστε περισσότερα στο newmoney
Keywords
Τυχαία Θέματα