Οι ιταλοι ακροδεξιοι και ''ο κογκολεζος πιθηκοσ''...

13:16 2/5/2013 - Πηγή: Fimotro
"Κογκολέζο πίθηκο" και "ζουλού" αποκάλεσαν ακροδεξιές ιστοσελίδες την πρώτη μαύρη υπουργό της Ιταλίας, Σεσίλ Κιέντζε που έχει αναλάβει το χαρτοφυλάκιο Κοινωνικής Ενσωμάτωσης, με αρμοδιότητα την ομαλή ένταξη των ...
μεταναστών στην ιταλική κοινωνία.
Οι ανάρμοστοι αυτοί χαρακτηρισμοί ρατσιστικού περιεχομένου κινητοποίησαν άμεσα την κυβέρνηση της Ρώμης η οποία, μάλιστα, πριν από λίγο, διέταξε έρευνα για την υπόθεση.

Τα κακόβουλα σχόλια ακροδεξιών ιστοσελίδων διαδέχονται τους προκλητικούς χαρακτηρισμούς της ξενοφοβικής Λέγκα του Βορρά εναντίον της Κιέντζε.

Δύο 24ωρα μετά
τον διορισμό της Κιέντζε στο υπουργείο, η Λέγκα του Βορρά είχε χαρακτηρίσει τον διορισμό της ως "σύμβολο μίας υποκριτικής , φαινομενικά καλής Αριστεράς".

Μάλιστα, ο γραμματέας της Λέγκας, Ματέο Σαλβίνι προχώρησε ένα βήμα παραπέρα λέγοντας χαρακτηριστικά ότι η Κιέντζε συμβολίζει την Αριστερά που θα ήθελε να καταργήσει το έγκλημα της παράνομης μετανάστευσης και η οποία ενδιαφέρεται μόνο για τα δικαιώματα των μεταναστών αδιαφορώντας για τις υποχρεώσεις τους.

Έχoντας ζήσει στην Ιταλία από το τέλος της εφηβείας της, η 48χρονη Κιέντζε εξελέγη για πρώτη φορά στις εκλογές του Φεβρουαρίου. Ηρθε στη χώρα για να σπουδάσει, είναι παντρεμένη με Ιταλό και έχει τρία παιδιά.

Πριν από λίγες ώρες, η υπουργός Αθλητισμού και Ισότητας, Γιοσέφα Ιντεμ , ανακοίνωσε πως το ιταλικό Γραφείο Κατά των Φυλετικών Διακρίσεων ξεκινάει έρευνα για το θέμα κι ότι ζήτησε από τις αστυνομικές αρχές να "φιμώσουν" τις ιστοσελίδες που έκαναν απρεπή σχόλια με αφορμή το χρώμα του δέρματός της. Η Γιοσέφα, γερμανικής καταγωγής , ευαισθητοποιήθηκε ιδιαίτερα για το θέμα γιατί βρίσκεται στην ίδια θέση με την Κιέντζε. Απέκτησε ιταλική υπηκοότητα μετά το γάμο της με Ιταλό και , όπως η Κιέντζε, προέρχεται από τους κόλπους της Κεντροαριστεράς.
Πηγή : protothema.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα