ΟΙ ΓΑΛΛΟΙ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΕΣ ΕΠΙΛΕΓΟΥΝ ΤΟΝ ΑΝΤΙΠΑΛΟ ΤΟΥ ΣΑΡΚΟΖΙ ΣΤΙΣ ΠΡΟΕΔΡΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

19:31 9/10/2011 - Πηγή: Fimotro
Τον υποψήφιο που θα κληθεί να αναμετρηθεί με τον Νικολά Σαρκοζί στις προεδρικές εκλογές του Απριλίου του 2012 επιλέγουν οι Γάλλοι σοσιαλιστές στην πρώτη αναμέτρηση αυτού του τύπου στη Γαλλία. Οι κάλπες στα σχεδόν 10.000 εκλογικά τμήματα στη μητροπολιτική χώρα...
άνοιξαν στις 10:00 και θα κλείσουν στις 20:00 (ώρα Ελλάδος).

Οι υποψήφιοι για το χρίσμα είναι έξι. Επικρατέστερος
φέρεται ο βουλευτής Φρανσουά Ολάντ που προηγείται μετά την αποχώρηση από τη διαδικασία του Ντομινίκ Στρος-Καν λόγω του σεξουαλικού σκανδάλου.

Οι δημοσκοπήσεις φέρνουν στη δεύτερη θέση την πρόεδρο του κόμματος Μαρτίν Ομπρί και στην τρίτη με διαφορά την (πρώην σύντροφο του Ολάντ) Σεγκολέν Ρουαγιάλ, η οποία έχασε από τον Νικολά Σαρκοζί το 2007.

Οι άλλοι τρεις, ο Αρνό Μοντεμπούργκ, ο Μανουέλ Βάλ και ο πρώην υπουργός Ζαν-Μισέλ Μπαϊγιέ, προέρχονται από τη νεότερη γενιά του κόμματος.

Αν κανένας από τους υποψηφίους δεν συγκεντρώσει το 50% των ψήφων από τον πρώτο γύρο, οι δύο υποψήφιοι που θα προηγούνται θα αναμετρηθούν στον δεύτερο γύρο την επόμενη Κυριακή, 16 Οκτωβρίου.

Σε ό,τι αφορά την αναμέτρηση με τον Σαρκοζί, οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι μόνο ο Ολάντ θα μπορούσε να κερδίσει τον Γάλλο πρόεδρο, ο οποίος επίσημα δεν έχει ανακοινώσει την υποψηφιότητά του.

Είναι η πρώτη φορά που διεξάγονται προκριματικές εκλογές για το χρίσμα του Σοσιαλιστικού Κόμματος και γενικότερα αναμέτρηση αυτού του τύπου στη Γαλλία, πράγμα που συγκέντρωσε ακόμα και τα θετικά σχόλια του πρωθυπουργού Φιγιόν.

Η διαδικασία είναι ανοιχτή σε όλους τους Γάλλους με δικαίωμα ψήφου. Οι ψηφοφόροι πρέπει ακόμη να υπογράψουν κείμενο με το οποίο δηλώνουν ότι ενστερνίζονται τις σοσιαλιστικές ιδέες. Πρέπει ακόμη να καταθέσουν ένα ευρώ.
Keywords
Τυχαία Θέματα