Οι εξελιξεις στις ηπα...

Σε συμβιβασμό φαίνεται να καταλήγουν εντός της Τρίτης οι ομάδες Δημοκρατικών και Ρεπουμπλικανών στη Γερουσία σε ό,τι αφορά τη λήξη της παράλυσης...
στον ομοσπονδιακό κρατικό τομέα και την προσωρινή αύξηση του ανώτατου ορίου χρέους του δημοσίου.
Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες του πρακτορείου Associated Press, οι Ρεπουμπλικανοί της Βουλής, οι οποίοι αποτελούν πλειοψηφία και ελέγχουν το σώμα, ετοιμάζουν χωριστό νομοσχέδιο και για
τα δύο σημεία της αντιπαράθεσης, επιζητώντας ανταλλάγματα από την κυβέρνηση του Μπαράκ Ομπάμα και τους Δημοκρατικούς.

ΗΠΑ: Κοντά σε συμφωνία για την άρση του δημοσιονομικού αδιεξόδου Στη συμφωνία της Γερουσίας φαίνεται πως θα συμπεριλαμβάνεται το άνοιγμα της ομοσπονδιακής κυβέρνησης μέχρι τις 15 Ιανουαρίου 2014, καθώς και η δυνατότητα ομοσπονδιακού δανεισμού μέχρι τα μέσα Φεβρουαρίου. Ωστόσο, οι βουλευτές των Ρεπουμπλικανών συνεχίζουν να ζητούν αναβολή για έναν χρόνο της χρηματοδότησης του προγράμματος Ομπάμα για την ιατροφαρμακευτική ασφαλιστική κάλυψη, καθώς και περαιτέρω περικοπές των ομοσπονδιακών κρατικών δαπανών.
Το σχέδιο της ομάδας του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος στη Βουλή των Αντιπροσώπων για το «άνοιγμα του κράτους» και την προσωρινή αύξηση του ανώτατου ορίου χρέους περιλαμβάνει αναίρεση για δύο χρόνια ενός φόρου ο οποίος προβλέπεται για τον ιατρικό εξοπλισμό, αυστηρότερο έλεγχο και εισοδηματικά κριτήρια για όσους εντάσσονται στις ασφαλιστικές ρυθμίσεις του Obamacare και κατάργηση της επιδότησης για υπηρεσίες υγείας για τον Πρόεδρο, τον Αντιπρόεδρο, τα μέλη της κυβέρνησης και του Κογκρέσου.
Προβλέπει επίσης επαναλειτουργία του ομοσπονδιακού κράτους μέχρι τις 15 Ιανουαρίου, ενώ επιτρέπει τον κρατικό δανεισμό μέχρι και τις 7 Φεβρουαρίου, απαγορεύοντας παράλληλα την επανάληψη αντίστοιχων μέτρων πιστωτικής επέκτασης, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters.
Απορρίπτει το σχέδιο της Βουλής ο Λευκός Οίκος
Ο Λευκός Οίκος, πάντως, απέρριψε και την τελευταία πρόταση των Ρεπουμπλικανών της Βουλής των Αντιπροσώπων, χαρακτηρίζοντάς την προσπάθεια εξευμενισμού μιας μικρής ομάδας συντηρητικών του «Κόμματος του Τσαγιού» (Tea Party).
Η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Έιμι Μπρούντατζ επανέλαβε για ακόμη μία φορά τη ρήση του Μπαράκ Ομπάμα ότι «τα μέλη του Κογκρέσου δεν πρέπει να απαιτούν λύτρα για να εκπληρώνουν τις βασικές τους υποχρεώσεις, όπως είναι να ψηφίζουν προϋπολογισμό, ώστε το έθνος να πληρώνει τους λογαριασμούς του».
«Δυστυχώς», συνέχισε η κ. Μπρούντατζ, «η τελευταία πρόταση των Ρεπουμπλικανών της Βουλής κάνει ακριβώς αυτό, σε μια προσπάθεια εξευμενισμού των μελών του κόμματος τα οποία ανήκουν στο “Κόμμα του Τσαγιού”, το οποίο είναι εξαρχής υπεύθυνο για το κλείσιμο των ομοσπονδιακών υπηρεσιών».
Πρόσθεσε, τέλος, ότι Δημοκρατικοί και Ρεπουμπλικανοί στη Γερουσία προσπαθούν, με καλή πίστη, να δώσουν ένα τέλος στο δημοσιονομικό αδιέξοδο και κάλεσε τους Ρεπουμπλικανούς της Βουλής «να πράξουν το ίδιο».
Πηγή : naftemporiki.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα