Οι ενοικιαζομενοι «σκλαβοι» απο το υποικ για την (ερτ) δτ-νεριτ ριχνουν βομβεσ!!!

12:03 23/7/2014 - Πηγή: Fimotro
Γράφει ο Κ.Π.
Όσοι φίλοι διαβάζουν το Fimotro και είναι πάρα πολλοί αυτοί, θα έχουν διαπιστώσει, ότι σε θέματα που αφορούν το «μόρφωμα» της ΔΤ-ΝΕΡΙΤ παρέχει την πιο έγκυρη και έγκριτη ενημέρωση από τις πλέον αξιόπιστες...

πηγές της. Το γράφουμε αυτό, μετά το σάλο που ξέσπασε στο θέμα των 22 δημοσιογράφων που πήραν την έγκριση από το ΔΣ για σύμβαση αορίστου χρόνου.

Μάλιστα σε αναρτησή μας είχαμε μιλήσει για μύωπες και κωφάλαλους οι οποίοι τους επέλεξαν. Γνωρίζοντας όλο το παρασκήνιο, ο τρόπος επιλογής,
αναφέραμε ότι αν είχαμε τη δυνατότητα, θα προσλαμβάναμε μόνο 7. Γνωρίζαμε πόσοι είναι συνταξιούχοι και πάνω από τα «..ήντα» και τις δυνατότητες τους. Ακόμη και δημοσιογράφοι που δεν ασκούν το επάγγελμα.

Σεβαστήκαμε τους προσληφθέντες. Μετά όμως το σάλο που ξέσπασε για κάποια πρόσωπα, που κάποιοι θέλησαν να υπερασπιστούν μιλώντας για «ρατσισμό», πρέπει να γνωρίζουν ότι:

Πέρα από τη σύνταξη η όχι. Από τους 22 κάποιοι έχουν να πιάσουν μικρόφωνο 3-4 χρόνια, και απουσίαζαν από την ΕΡΤ για μεγάλο χρονικό διάστημα, με πληρωμή στο.. σπίτι! Άλλοι διώκονται πειθαρχικά και εκκρεμεί η απολυσή τους. Εάν δεν είχε κλείσει η ΕΡΤ πιθανόν να μην υπήρχαν στη λίστα των προσλήψεων. Όσο για την κυρία Καρχιλάκη ανέφερα συγκεκριμένα:

«Μάλιστα διαβάζω-δεν γνωρίζω αν είναι αλήθεια- ότι η ηγεσία ετοιμάζεται να ανταγωνιστεί τα ιδιωτικά κανάλια, ρίχνοντας στη μάχη της ενημέρωσης ως κεντρική παρουσιάστρια το «βαρύ» πυροβολικό-σιγά τις βόμβες παιδιά μην έχουμε θύματα!!! Τη Μαρία Καρχιλάκη, η οποία στις αναρτήσεις ήταν εκτός λίστας, αλλά είχε απορριφθεί και από το Euronews. Την γνωρίζω σαν καλή ρεπόρτερ, εκπαιδεύτηκε και στην παρουσίαση;

Μακάρι το κορίτσι να πάει μπροστά. Γνωρίζω ακόμη, ότι αποχώρησε από το MEGA, επειδή της έγινε περικοπή μισθού. Πώς θα πάει τώρα με 2 ψωροχιλιάρικα μικτά; και πως θα αντιδράσουν οι συναδελφοί της που έχουν χρόνια στο ραδιομέγαρο και θα την βλέπουν σαν ξένο σώμα;».

Βλέπετε λοιπόν, πριν αλέκτωρ λαλήσει τρεις επιβεβαιωθήκαμε. Τα λάθη στις προσλήψεις που έχουν γίνει, δεν είναι απλά τραγικά, αλλά πρωτοφανή στα παγκόσμια ραδιοτηλεοπτικά χρονικά.

Αν ήθελε το «μόρφωμα» να πάρει έμπειρα στελέχη συνταξιούχους η πάνω από τα «..ήντα» όλοι έχουν δικαίωμα στην εργασία, πάρτους με μία σύμβαση 1-2 χρόνια και αν είναι καλοί τους την ανανεώνεις. Όπως κάνουν και τα ιδιωτικά κανάλια. Το να κάνεις όμως συμβάσεις αορίστου χρόνου σε τέτοιες ηλικίες, ε! τότε προκαλείς το... δημόσιο αίσθημα. Τι πρέπει να κάνει ο 30αντάρης 40ντάρης που είναι και ικανότερος;

Το έγκλημα που έχει κάνει Σαμαράς-Βενιζέλος στο θέμα της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης, είναι ιδιώνυμο και διαρκές. Σε άλλες χώρες και υπό άλλες συνθήκες, όχι μόνο δεν θα ήταν στην κυβέρνηση αλλά θα τους είχαν φουντάρει στις «Μαριάντες». Είναι παγκόσμιο φαινόμενο και πρωτοφανές, να εμπλέκεται στην ενημέρωση και ψυχαγωγία το Υπουργείο οικονομικών, με αποφάσεις και πράξεις που θυμίζουν Μεσαίωνα και σκλάβους από την Αφρική. Υπάρχει ένα μόρφωμα που λέγεται ΝΕΡΙΤ με 30 υπαλλήλους και άλλοι 850 «ενοικιαζόμενοι σκλάβοι» μιας ανύπαρκτης ΔΤ για να ενημερώνουν και να ψυχαγωγούν τον Ελληνικό λαό.

Έπρεπε να περάσουν 13 και πλέον μήνες για να καταλάβουν όλοι όσοι αποφάσισαν να προδώσουν τον αγώνα των συναδέλφων τους, που πάλευαν και παλεύουν μετά την απολυσή τους για μια ελεύθερη και ανοιχτή ΕΡΤ, ότι γρήγορα θα έρθει και η σειρά τους να απολυθούν.

Έχουμε γράψει πολλές φορές ότι, αν μετά το «μαύρο» δεν υπήρχε διάσπαση και προδοσία από 4-5 φιλόδοξα άτομα λόγο ανικανότητας, ο αγώνας θα είχε κερδισθεί, και η ΕΡΤ θα ήταν ανοιχτεί με πολύ λίγες απώλειες, πάνω σε νέες βάσεις.

Μετά τα όσα συνέβησαν με τις 22 προσλήψεις και οι επόμενες που θα ακολουθήσουν, κάνουν την κατάσταση στο ραδιομέγαρο εκρηκτική. Όλοι είναι στα χαρακώματα και περιμένουν την κατάλληλη στιγμή για να κάνουν την επίθεση.

Παιδιά του ραδιομεγάρου και «αγωνιζόμενοι-σκλάβοι». Τώρα που θυμηθήκατε τον αγώνα μέσω της ΕΣΗΕΑ βλέποντας την απολυσή σας, μήπως είναι πολύ αργά; Όχι άλλα δάκρυα!!!

Διαβάστε την επιστολή προς την ΕΣΗΕΑ των «αγωνιζόμενων-σκλάβων» του μορφώματος ΔΤ-ΝΕΡΙΤ και θα καταλάβαιτε πολλά... Αδέρφια! Μια συμβουλή. Πριν κάνετε οποιαδήποτε κίνηση, μαζέψτε κάποια ψευτοστελέχη που είναι μέσα στο κτήριο ρίξτε τους μερικές κλοτσιές και μετά ξεκινήστε τον αγώνα.

Η επιστολή των «αγωνιζομένων-σκλάβων» της ΔΤ-ΝΕΡΙΤ έχει ως εξής χωρίς σχόλια:

ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΦΟΡΕΥΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΕΣΗΕΑ

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Με το Ν4173/2013 λειτουργεί στη χώρα μας η Νέα Ελληνική Ραδιοφωνία και Τηλεόραση με έδρα την Αθήνα και την Επωνυμία «ΝΕΡΙΤ ΑΕ». Η ΝΕΡΙΤ ΑΕ είναι δημόσια επιχείρηση. Απολαμβάνει διοικητική και οικονομική αυτοτέλεια και διέπεται από τις διατάξεις του Ν4173/2013 και του 3429/2005 Κεφάλαιο Α΄.

Η λειτουργία της σύμφωνα με τον ιδρυτικό νόμο, είναι ανεξάρτητη από το κράτος, όλους ανεξαρτήτως τους φορείς της δημόσιας εξουσίας και τα πολιτικά κόμματα. Είναι πάροχος περιεχομένου και πάροχος δικτύου, κατά την έννοια του Ν3592/2007 για τη μετάδοση των προγραμμάτων της και απαλλάσσεται από την υποχρέωση λήψης άδειας όπως γίνεται με τα άλλα, ιδιωτικά εμπορικά ραδιοτηλεοπτικά μέσα. Αναμεταδίδει από τις συχνότητες που της εκχωρήθηκαν, πρόγραμμα άλλων δημόσιων ραδιοτηλεοπτικών Φορέων της Ευρώπης.

Έτσι η ΝΕΡΙΤ ΑΕ αποτελεί την υπό ανάπτυξη δημόσια οπτικοακουστική επιχείρηση της χώρας που προέκυψε μετά τον «ξαφνικό θάνατο» της ΕΡΤ ΑΕ, μια ενέργεια που σημάδεψε τις ζωές 2.700 οικογενειών, και προκάλεσε όπως όλοι πολύ καλά γνωρίζουμε, πολιτικές αντιπαραθέσεις, σοβαρές κινητοποιήσεις και κοινωνικές αναταραχές. Όμως σε καμία απολύτως περίπτωση, οι πρώην εργαζόμενοι της ΕΡΤ, οι οποίοι/ες είναι σήμερα εργαζόμενοι της ΔΤ/ΝΕΡΙΤ δεν είναι δυνατόν να ταυτίζονται με κυβερνητικές αποφάσεις.

Όπως γνωρίζετε, η ΝΕΡΙΤ έχει εκκινήσει διαδικασία πρόσληψης προσωπικού με σύμβαση εργασίας αορίστου χρόνου. Και με την ευκαιρία αυτή, την Τετάρτη 18 Ιουνίου πραγματοποιήθηκε Γενική συνέλευση των δημοσιογράφων που εργάζονται στην τηλεόραση και το ραδιόφωνο και το διαδίκτυο της ΔΤ/ΝΕΡΙΤ.

Οι δημοσιογράφοι ενημερώθηκαν από την επιτροπή των δημοσιογράφων για τις πρόσφατες εξελίξεις:

--το τρίτο στάδιο της προκήρυξης για τους υποψηφίους για το πολιτικό, το οικονομικό, το διεθνές και τους δημοσιογράφους του αρχείου που ολοκληρώθηκε.

--την εξέλιξη της διαδικασίας για τις υπόλοιπες κατηγορίες(22 ρεπόρτερ, αθλητικοί συντάκτες και δημοσιογράφοι για News room αλλά και αρχισυντάκτες και παρουσίαση εκπομπών.

-την ανάγκη να διασφαλιστούν οι θέσεις εργασίας όσων εργάζονται στη ΔΤ/ΝΕΡΙΤ αφού οι 650 θέσεις εργασίας αορίστου χρόνου, μεταξύ τω ν οποίων μόνο 132 δημοσιογράφων ούτε κατά διάνοια δεν επαρκούν για τη λειτουργία 3 τηλεοπτικών σταθμών και 7 ραδιοφωνικών.

Επιπλέον τόνισαν για ακόμη μία φορά τις στρεβλώσεις της προκήρυξης, η οποία υπερμοριοδοτεί τα τυπικά προσόντα ενώ επιδεικτικά αγνοεί τα ουσιαστικά-προϋπηρεσία, βιογραφικό κλπ των υποψηφίων.

-ακόμη για άλλη μια φορά επανέλαβαν ότι οι πρώην εργαζόμενοι της ΕΡΤ δεν έχουν πάρει τα δεδουλευμένα της ΕΡΤ για την περίοδο 2012-2013 ούτε έχουν πάρει της αποζημιώσεις τους,

και αποφασίστηκε:

*Να απευθύνουμε αίτημα στην εφορευτική επιτροπή της ΕΣΗΕΑ ώστε να διενεργηθούν το συντομότερο δυνατόν εκλογές εκπροσώπων της τηλεόρασης και του ραδιοφώνου/Ιντερνετ της ΔΤ/ΝΕΡΙΤ στο μικτό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ, όπως προβλέπει το καταστατικό της Ένωσης προκειμένου ως νόμιμα μέλη να αποκτήσουμε τη δυνατότητα συνδικαλιστικής εκπροσώπησης και να δικαιούμαστε να αγωνιστούμε συλλογικά για τα συμφεροντά μας. Οι εκλογές αυτές θα έπρεπε να έχουν ήδη διενεργηθεί αφού διανύουμε ήδη τον 10ο μήνα εργασίας μας στον συγκεκριμένο φορέα. Είναι αυτονόητο, ότι σε περίπτωση περαιτέρω αμφισβήτησης του συνταγματικά και νομικά κατοχυρωμένου δικαιωματός μας του «συνδικαλίζεσθαι», αποφασίσαμε να προβούμε στις νόμιμες ενέργειες προς κάθε κατεύθυνση για να υπερασπιστούμε το δικαιωμά μας στην εργασία.

*Να ενημερώσουμε η/και να υπενθυμίσουμε ότι στη μισθοδοσία των εργαζομένων της ΔΤ/ΝΕΡΙΤ δεν παρακρατείται η συνδρομή για την ΕΣΗΕΑ και να αιτηθούμε να προβεί η Ένωση στις απαραίτητες ενέργειες ώστε να αποκατασταθεί το πρόβλημα.

*Να κοινοποιήσουμε τις αποφάσεις μας στο ΔΣ της ΕΣΗΕΑ, στην αρμόδια υπ. κα Βούλτεψη στον αρμόδιο Υπ. Εργασίας κ. Βρούτση, στον πρόεδρο της Ελληνικής βουλής κ. Μειμαράκη, στα κόμματα που εκπροσωπούνται στην Ελληνική βουλή και το Ευρωκοινοβούλιο, στο νομικό σύμβουλο των δημοσιογράφων της ΔΤ/ΝΕΡΙΤ στον τύπο στο ΔΣ και το Εποπτικό Συμβούλιο της ΝΕΡΙΤ.

Η Γενική Συνέλευση των δημοσιογράφων της ΔΤ/ΝΕΡΙΤ
Keywords
ΕΡΤ, ερτ αε, fimotro, mega, βασεις, ΕΣΗΕΑ, νέα, αθηνα, ιουνίου, news, room, εκλογες, συγκεκριμένο, βουλη, Αντωνης Σαμαρας, κινηση στους δρομους, βιογραφικο, σταση εργασιας, απολυσεις στο δημοσιο, βενιζελος, σαμαρας, νεα κυβερνηση, Καλή Χρονιά, εκλογες 2012, βουλευτικές εκλογές 2012, βασεις 2012, κομματα, χωρες, αφρικη, εδρα, εργασια, ηγεσια, θεμα, προγραμμα, ραδιοφωνο, τηλεοραση, υπουργειο οικονομικων, mega, news, αοριστου χρονου, απλα, βομβες, γινει, γινεται, διαστημα, δυνατοτητα, δημοσιο, διαδικτυο, εγινε, ευκαιρια, υπαρχει, ενεργεια, ενημερωση, εννοια, εξελιξη, επρεπε, ερτ αε, υπηρχαν, θεσεις εργασιας, κεφαλαιο, κυβερνηση, κινηση, κυρια, λαθη, λειτουργια, λογο, μηνες, μισθοδοσια, μορφωμα, μαρια, ρεπορτερ, ουσιαστικα, παιδια, παρουσιαση, προσληψεις, συγκεκριμένο, συγκεκριμενα, συνταξη, σειρα, συχνοτητες, σχολια, φορα, χρονικα, αγωνας, δικαιωμα, ενωση, φιλοι, χωρα, υπουργειο, ιουνίου, μια φορα, μπροστα, room, θεματα, θεσεις
Τυχαία Θέματα