ΟΙ ΑΓΓΛΟΙ ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΝ 6 ΜΕΛΗ ΤΗΣ FIFA ΓΙΑ ΔΩΡΟΔΟΚΙΑ

10:31 11/5/2011 - Πηγή: Fimotro
Αναστάτωση επικρατεί στις τάξεις της FIFA, μετά τις καταγγελίες Άγγλων ότι 6 μέλη της δωροδοκήθηκαν κατά την ψηφοφορία για την ανάδειξη των χωρών που θα φιλοξενούσαν τα Παγκόσμια Κύπελλα του 2018 και του 2022. Όπως αναφέρουν τα αγγλικά ΜΜΕ ο Καμερουνέζος Ίσα Χαιάτου και ο Ιβοριανός Ζάκ Ανούμα δωροδοκήθηκαν με το ποσό...
του 1.5 εκ δολαρίων (ο καθένας) για να ψηφίσουν το Κατάρ που τελικά
κέρδισε τις ΗΠΑ στην κούρσα για τη διοργάνωση του Μουντιάλ του 2022.
Το όλο θέμα ξεκίνησε στην έρευνα που έκανε η βρετανική κοινοβουλευτική ομάδα για το πώς χάθηκε η διοργάνωση του 2018. Όταν είχαν γίνει γνωστά τα αποτελέσματα οι Άγγλοι είχαν κατηγορήσει ανοιχτά ακόμα 4 μέλη της FIFA: τους Τζακ Γουόρνερ, Νίκολας Λεοζ, Ρικάρντο Τεχτέιρα και Όραβι Μακούντι για «ανάρμοστη και ανήθικη συμπεριφορά» απέναντι στην βρετανική υποψηφιότητα.
Μάλιστα, ο Ντέιβιντ Τρίσμαν, μέλος της Βουλής των Λόρδων ισχυρίστηκε πως ο Τζακ Γουόρνερ ζήτησε 2.5 εκ λίρες για τη δημιουργία αθλητικού κέντρου στο Τρινιντατ, ο Νίκολας Λεόζ να χριστεί ιππότης και ο Όραβι Μακούντι να έχει οικονομικά οφέλη από το φιλικό Αγγλία - Ταϊλάνδη.
Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της FIFA Σεπ Μπλάτερ τόνισε ότι «Πρέπει να έχουμε τις αποδείξεις και τότε θα δράσουμε άμεσα εναντίων όλων όσων παραβιάζουν τους κανόνες δεοντολογίας».

Keywords
Τυχαία Θέματα