''οι αγορες στελνουν μηνυμα για εθνικη συνεννοηση''...

...ΑΠΟΚΡΥΠΤΟΓΡΑΦΗΣΗ ΤΟΥ ΜΗΝΥΜΑΤΟΣ ΤΩΝ ΑΓΟΡΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ...
Ως μήνυμα των αγορών ότι στην Ελλάδα πρέπει να υπάρξει συνεννόηση σε ένα εθνικό πλάνο μετέφρασε την εικόνα που επικρατεί το τελευταίο 48ωρο στο χρηματιστήριο ...
ο πρόεδρος της Βουλής Ευάγγελος Μεϊμαράκης από την Πάτρα και την εκδήλωση της Νέας Δημοκρατίας για τα 40 χρόνια από την ίδρυση του κόμματος.

«Πιστεύω
ότι οι αγορές επιθυμούν πολιτική σταθερότητα, για να γνωρίζουν ότι το πρόγραμμα το οποίο έχει εξαγγελθεί θα υλοποιηθεί και να τους δείξουμε ότι η Ελλάδα μπορεί να ξεπεράσει τα προβλήματα που έχει και να ξαναβγεί στις αγορές. Γι’ αυτό ακριβώς μας στέλνουν ένα μήνυμα που δείχνει ότι πρέπει να συζητήσουμε και να συνεννοηθούμε σ’ ένα εθνικό πλάνο ώστε, ανεξαρτήτως των όποιων μελλοντικών εξελίξεων μπορεί να υπάρξουν, να μη χάσουμε το πλεονέκτημα της σταθερότητας και της εμπιστοσύνης την οποία κερδίσαμε με πολλές θυσίες αυτά τα δύο χρόνια» ανέφερε ο κ. Μεϊμαράκης.

Σημείωσε, δε, ότι «οι πολιτικές εξελίξεις μπορούν να οδηγήσουν την οικονομία σε κατήφορο και αυτό είναι το μεγάλο πρόβλημα» καλώντας την αντιπολίτευση «έστω κι από άλλο δρόμο» να βοηθήσει ώστε «όλοι μαζί να βρούμε εκείνο το θετικό κλίμα για να να μπει η οικονομία σε τροχιά ανάπτυξης».

Ερωτηθείς να σχολίασει τις πρόσφατες δηλώσεις Σκουρλέτη περί χρηματισμού βουλευτών ενόψει της εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας, ο πρόεδρος της Βουλής έκανε λόγο για «ολίσθημα» παρά το γεγονός ότι αναγνώρισε και στις δύο πλευρές - εκείνους που πιστεύουν ότι η παρούσα Βουλή μπορεί να εκλέξει Πρόεδρο της Δημοκρατίας και εκείνους που πιστεύουν το αντίθετο - το δικαίωμα να εκφράζουν τις απόψεις τους.

Όσον αφορά τέλος τα τελευταία δημοσκοπικά ευρήματα ο κ. Μεϊμαράκης τόνισε ιδιαίτερα ότι υπάρχει ένα πολύ μεγάλο ποσοστό αναποφάσιστων «στην οποία τα κόμματα μπορούν να απευθυνθούν και εφόσον πείσουν να αναστρέψουν τις δημοσκοπήσεις και το κλίμα».
Keywords
Τυχαία Θέματα